Spaan: 'Van 't Schip is een meegaande man, die zijn eigen weg gaat'

door NielsOpdam 65

Bron Het Parool

Spaan: 'Van 't Schip is een meegaande man, die zijn eigen weg gaat'

door NielsOpdam 65

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan vindt John van ’t Schip een meegaande man, die wel zijn eigen pad kiest, zo schrijft de columnist dinsdag in zijn column in Het Parool. Van 't Schip begint - naar alle waarschijnlijkheid - vanaf 1 november als trainer van Ajax, nadat de Amsterdamse club maandag afscheid nam van Maurice Steijn.

Spaan blikt in zijn column terug op de periode dat Van 't Schip samen met Marco van Basten Jong Ajax trainde. 'Hun baas was Van Gaal. Die eiste dat ze een centrale verdediger back zetten (Jerold Promes?), of omgekeerd. De gehoorzaamheid duurde tien minuten. Toen werd de boel weer omgezet. Van ’t Schip is een meegaande man, die zijn eigen weg gaat', schrijft de columnist.

'Als Louis het 5-3-2 systeem bij hem neerlegt, ligt het nog steeds op een stoel als iedereen de kamer heeft verlaten', vervolgt Spaan zijn verhaal over Van 't Schip. Daarna gaat de columnist ook kort in op de naderende samenwerking van de trainer met Steven Berghuis. 'Qua humor en karakter passen John en Berghuis goed bij elkaar. Mocht Berghuis hem ooit flikken wat hij Steijn zondag flikte, speelt hij maanden in het tweede.'

Van 't Schip 'inderdaad in gesprek' met Ajax

Dinsdagmiddag bevestigde Van 't Schip aan de NOS dat hij 'inderdaad in gesprek' is met Ajax over de opvolging van Maurice Steijn. Volgens diverse media is het de bedoeling dat de oud-speler van de Amsterdammers het seizoen afmaakt als hoofdtrainer van Ajax 1. 'Of het om een interim-functie gaat en hoe lang die interim-periode dan zou duren, is niet duidelijk', schreef de NOS bij de bevestiging van Van 't Schip.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.