'Schreuder moet als een soort crisismanager Ajax weer opnieuw gaan opbouwen'

door Cristian de Jong 34

Bron Op1

'Schreuder moet als een soort crisismanager Ajax weer opnieuw gaan opbouwen'

door Cristian de Jong 34

Bron Op1

Laatst geüpdatet

Jan van Halst denkt dat de druk op trainer Alfred Schreuder nogmaals wordt opgevoerd nu Daley Blind vertrokken is uit Amsterdam. De 32-jarige routinier tekende afgelopen donderdag een contract tot het einde van het seizoen bij Bayern München.

Voordat de transfer van Blind tot stand kwam had Ajax de arbeidsovereenkomst met de verdediger al ontbonden. Zodoende kon Blind de zoektocht starten naar een nieuwe club. 'Dit (vertrek Blind, red.) zijn wel hele belangrijke beslissingen. Die arrangeert een trainer achter de schermen en de club stemt daarmee in. Dan wordt de druk wel groter', vertelt Van Halst bij Op1.

De oud-speler is van mening dat de druk nog groter gaat worden voor Schreuder. 'De club gaat ook zeggen: je moet nu wel gaan presteren.' Daarnaast weet Van Halst dat er in de toekomst nog een uitdaging aankomt voor de oefenmeester. Dusan Tadic is namelijk ook de allerjongste speler niet meer, weet Van Halst.

Schreuder niet in gewenste situatie

'Die heeft heel veel betekend voor de club, zit ook in zijn nadagen van zijn carrière en krijgt ook kritiek. Dat moet je gaan managen', stelt de oud-Ajacied. Van Halst weet dat Schreuder niet in een gewenste situatie terecht is gekomen. 'Na de succesvolle periode van Erik ten Hag, moet hij als een soort crisismanager Ajax weer opnieuw gaan opbouwen, maar wel met behoud van prestaties. Ga er maar aanstaan', aldus Van Halst

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.