'Spelers Ajax wilden na debacle in Emmen gesprek met Van der Sar; directeur vond dat niet nodig'

door Bart Veenstra 146

Bron De Telegraaf

'Spelers Ajax wilden na debacle in Emmen gesprek met Van der Sar; directeur vond dat niet nodig'

door Bart Veenstra 146

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar vond het naar verluidt niet nodig om met de spelersgroep in gesprek te gaan na het debacle tegen FC Emmen. Ajax wist de laatste wedstrijd voorafgaand aan het WK in Qatar niet te winnen. Op bezoek bij de club in Drenthe kwam het elftal van Schreuder niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

In een analyse over de afgelopen periode bij Ajax in De Telegraaf valt te lezen dat de spelers na deze wedstrijd een gesprek wilden met Van der Sar om 'dingen' te verbeteren. De algemeen directeur vond dat niet nodig, zo valt te lezen. Wat de spelers van Ajax precies wilden bespreken, wordt niet omschreven.

De Telegraaf voegt eraan toe dat Van der Sar bij Ajax de rol van voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars probeert over te nemen. 'In plaats van voor clubicoon Daley Blind te kiezen, waardoor een terugkeer van commissaris Danny voor de hand had gelegen, ging hij pal voor Schreuder staan', schrijft de krant onder meer.

Kritiek op beleid Ajax

In de analyse valt meer kritiek te lezen aan de huidige beleidsvoerders van Ajax. Zo schrijft Ajax-watcher Mike Verweij onder meer het volgende: 'In plaats van een gelouterde td kwam het transferbeleid in handen van de relatief onervaren Hamstra en Huntelaar, Van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink. Zij vonden het aantrekken van Hakim Ziyech niét en het kopen van Lucas Ocampos voor vrijwel hetzelfde totaalpakket (40 miljoen euro) wél economisch verantwoord. Gelukkig voor de voormalig Bijenkorf-topvrouw zetten de commissarissen een streep door die koopdeal en werd Ocampos (voor nog te veel geld) uiteindelijk van Sevilla gehuurd.'

Op dit moment zou Ajax behoefte hebben aan meer versterkingen, maar lijken die - op doelman Gerónimo Rulli na - voorlopig niet aanstaande. 'Hoewel Hamstra en Huntelaar tijdens het WK alle tijd hadden om voorwerk te doen en samen met Schreuder bepaalden dat een nieuwe doelman en rechter centrale verdediger achter Jurriën Timber prioriteit hebben, is alleen de Argentijnse keeper Geronimo Rulli van Villarreal op weg naar Amsterdam.'

De problemen bij de Amsterdamse club worden tot slot samengevat: 'Het gebrek aan (sportief) leiderschap binnen Ajax, de opstartproblemen van Schreuder, de tegenvallende resultaten, het vertrek van de familie Blind en de onvrede bij de laatste jaren zo verwende Ajax-fans, zorgen in Amsterdam voor een explosieve sfeer. Het maakt de opdracht de mijnen op de lange weg naar de landstitel te ontwijken voor Schreuder er niet makkelijker op.'

Sportbookies behaalde woensdag een percentage van 92% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor de wedstrijd van Ajax nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.