Mossou gaat in op transfer Blind: 'Richting Schreuder en Ajax is dit natuurlijk een triomf'

door Cristian de Jong 15

Bron Algemeen Dagblad

Mossou gaat in op transfer Blind: 'Richting Schreuder en Ajax is dit natuurlijk een triomf'

door Cristian de Jong 15

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou vindt de transfer van Daley Blind een goede stap voor zowel Bayern München als de verdediger zelf. De journalist is van mening dat Blind met deze transfer een mooie stap maakt ten opzichte van zijn situatie bij Ajax. Ook voor Bayern München komt Blind als een versterking.

Blind kon, nadat de arbeidsovereenkomst bij Ajax van de 32-jarige routinier ontbonden werd, op zoek naar een nieuwe club. De oud-Ajacied leek te kunnen gaan kiezen voor clubs als Royal Antwerp FC en Real Sociedad, maar tekende verrassend bij de regerend landskampioen van Duitsland. 'Voor Bayern München is het niet een heel groot risico en voor Blind is het natuurlijk geweldig', zegt Mossou in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

'Richting Alfred Schreuder, richting Ajax en richting de buitenwereld is dit natuurlijk een triomf.' Blind zou in de ogen van menig Ajax-supporter niet goed genoeg meer zijn. Ook trainer Schreuder zou geen toekomst meer zien voor Blind bij Ajax. Zodoende namen beide partijen afscheid en kon Blind de zoektocht starten naar een nieuwe werkgever. In München vond hij deze nieuwe werkgever. 'Hij moet het nog maar gaan waarmaken, maar het is een schitterende transfer vanuit zijn perspectief', vervolgt de journalist.

Mossou gaat verder in op transfer Blind

Blind lijkt op het eerste gezicht de vervanger van de geblesseerde Lucas Hernández. 'Maar je weet niet wat zijn rol gaat worden in de praktijk, dat is even afwachten.' Wat de rol van de international ook gaat worden, een stunt is het zeker, volgens Mossou. 'Weggestuurd worden bij Ajax, omdat je daar niet goed genoeg voor bent. Althans, dat denkt de trainer, en dan bij Bayern München opduiken is natuurlijk fantastisch.'

Voor Bayern München zelf komt de komst van Blind als geroepen. 'Als je op de stoel van Bayern gaat zitten, dan kun je eigenlijk vrij risicoloos een ervaren 32-jarige speler gratis ophalen', weet Mossou. Ook zal Blind qua salaris geen probleem zijn voor de recordkampioen van de Bundesliga. 'Je hoeft hem ook niet meteen een absurd salaris te geven. Het is niet heel gek dat er een club is die dat wil doen, denk ik.'

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.