Perez plaatst vraagtekens bij Van 't Schip: 'Verrassend dat Henderson wél de organisatie regelt'

door Jon van Dam 132

Bron Voetbalpraat, ESPN

Perez plaatst vraagtekens bij Van 't Schip: 'Verrassend dat Henderson wél de organisatie regelt'

door Jon van Dam 132

Bron Voetbalpraat, ESPN

Kenneth Perez heeft zijn vraagtekens geplaatst bij het tactische vermogen van Ajax-trainer John van 't Schip. De analist merkt op dat de Amsterdammers met Jordan Henderson in de ploeg een stuk zekerder waren in defensief opzicht.

Perez legt bij Voetbalpraat uit dat Henderson een belangrijke rol vertolkte tegen PSV. De oud-speler van Ajax merkt op dat de Engelsman zijn ploeg bij elkaar hield. Perez verbaast zich dat het Van 't Schip voor een langere periode niet is gelukt om defensieve zekerheid in het team te krijgen. 'Dat er dus blijkbaar een speler moet komen die wél tegen een paar spelers zegt dat ze naar binnen moeten stappen en bij elkaar moeten staan. Dat een trainer niet de middelen of het tactische vermogen heeft om dat te organiseren...'

'Henderson is heel belangrijk in de balans'

'Ik vind het best verrassend dat het zó lang heeft geduurd en dat er nu een speler komt die de organisatie achterin wél regelt. Dat vind ik verrassend. Er waren ook momenten in deze wedstrijd waarin Henderson zei: Komen jullie nog terug of wat? Wij staan hier best wel onder druk. Hij is heel belangrijk in de balans', aldus de Deen.

Vervolgens vraagt Perez zich af of Ajax in de toekomst verder moet gaan met Van 't Schip. 'Ajax moet op een gegeven moment een keuze maken: gaan we door of niet door met Van 't Schip? Dat begint nu te spelen. Ik verbaas me dat hij het in een vrij lange tijd niet voor elkaar heeft gekregen de spelers bewust te maken hoe je met elkaar moet verdedigen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.