Van Hanegem: 'Wie dacht dat het water je uit de mond zou lopen bij Henderson, heeft hem nooit zien spelen'

door Bart Veenstra 176

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem: 'Wie dacht dat het water je uit de mond zou lopen bij Henderson, heeft hem nooit zien spelen'

door Bart Veenstra 176

Bron Algemeen Dagblad

Willem van Hanegem vindt dat Jordan Henderson beoordeeld moet worden op de speler die hij is. De Engelsman debuteerde afgelopen zaterdagavond tegen PSV en na afloop waren de meningen over zijn eerste optreden in Amsterdamse dienst verdeeld. De één vond hem direct van toegevoegde waarde, terwijl een ander meer had verwacht van de voormalig Liverpool-speler.

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft ook Van Hanegem zijn mening over het debuut van Henderson. 'Ik hoop niet dat we in Nederland wekelijks het spel van Jordan Henderson langs de meetlat gaan leggen', zegt hij allereerst. 'Dit is namelijk de Henderson die je kon verwachten en de Henderson die je zal blijven zien. Een dienende speler, geen spektakel en geen franje.'

Van Hanegem tempert dan ook de verwachtingen die bepaalde mensen hebben bij Henderson. 'Wie echt het idee had dat het water uit de mond zou lopen vanaf het moment dat hij mee ging doen, heeft hem nog niet eerder zien spelen. Laten we niet denigrerend doen over zijn passing, maar zeker ook niet overdreven. Het is simpel: hij blijft in positie, zorgt dat medespelers niet overal heen rennen.'

Ajax - PSV

Tot slot blikt Van Hanegem heel kort terug op het duel tussen Ajax en PSV. De voormalig Oranje-international zag een goede wedstrijd. 'Ajax tegen PSV werd wel een mooi gevecht. Ajax deed zoals Feyenoord in het bekertoernooi, ze gingen de strijd aan, overal op het veld. Het leverde een puntje op.' Het duel tussen Ajax en PSV eindigde in een 1-1 gelijkspel. Namens Ajax was Steven Berghuis trefzeker.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.