Perez onder de indruk van fitte Henderson: 'Met twee vingers in de neus op het middenveld'

door Jon van Dam 68

Bron ESPN

Perez onder de indruk van fitte Henderson: 'Met twee vingers in de neus op het middenveld'

door Jon van Dam 68

Bron ESPN

Kenneth Perez heeft zich positief geuit over het Ajax-debuut van Jordan Henderson tegen PSV. De analist merkte op dat de Engelsman zich met zijn fysieke gesteldheid kan onderscheiden. Verder kwam Perez te spreken over de vele krampgevallen tijdens de topper.

In de slotfase van het duel zag Perez de spelers bij bosjes omvallen. 'Wat me echt heel erg opviel is het aantal jongens dat met kramp dreigde om te vallen', zegt de Deen bij ESPN. 'Dat had ik wel verwacht van de jongens die niet zo vaak spelen, omdat je dan nu zo'n wedstrijd speelt waar het niveau hoger ligt dan normaal. Dat zie je bij Gooijer en Mauro Júnior, die niet al te veel spelen. Van Dest verbaasde het me wel. Kenneth Taylor dreigde kramp te krijgen, Šutalo dreigde kramp te krijgen... Best wel apart, eerlijk gezegd.'

In tegenstelling tot veel andere spelers was routinier Henderson een van de fitsten. 'Per gespeelde minuut eindigde Henderson op drie als het gaat om de meeste gelopen meters', zo zegt Perez. Doordat Mauro Júnior aan het eind van de wedstrijd nog gewisseld werd, ging Henderson hem nog voorbij. Alleen teamgenoot Kristian Hlynsson maakte nóg meer meters dan de voormalig speler van Liverpool.

Perez is onder de indruk van het loopvermogen van Henderson, die de volle negentig minuten speelde tegen de Eindhovenaren. De oud-speler van Ajax zag dat de ervaren middenvelder weinig moeite had om het tempo bij te benen. 'Henderson speelde dan gewoon negentig minuten, met twee vingers in zijn neus op het middenveld', zo besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.