Perez bespreekt bijzonder record Pasveer: 'Meeste passes van keepers in historie van de Eredivisie'

door Jesse ter Haar 33

Bron ESPN

Perez bespreekt bijzonder record Pasveer: 'Meeste passes van keepers in historie van de Eredivisie'

door Jesse ter Haar 33

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer was zondag tijdens AZ - Ajax de Ajacied met de meeste passes en dat verbaast Kenneth Perez. De analist van ESPN gooit de statistiek - de goalie gaf 71 passes - op en constateert dat er om die reden iets niet helemaal goed zit bij Ajax.

'Pasveer heeft de meeste passes gegeven in een wedstrijd van alle keepers in de historie van de Eredivisie', zo brengt de oud-Ajacied in. Pasveer gaf 71 passes en had 86 balcontacten. Alleen Edson Álvarez en Daley Blind hadden er met respectievelijk 88 en 90 meer. Toch deed Pasveer zondag ook waarvoor hij er stond. 'Hij had ook twee fantastische reddingen', stelt Perez vast.

In de tweede helft hield Pasveer zijn ploeg in de wedstrijd door handelend op te treden bij een kans van Yukinari Sugawara. Perez zag aan de goalie dat hij de nodige ervaring heeft. 'Dat is echt een ouderdomsredding, een redding voor een wat oudere keeper. Die gaat niet zo snel liggen. Die blijft gewoon staan. Je ziet vaak jonge keepers als een kamikazepiloot uitkomen.'

Bij de 1-1 ging Devyne Rensch in de fout door te glijden wanneer het volgens Perez niet nodig was. De gelijkmaker kwam eruit voort, waarna niet veel later ook de 2-1 van AZ viel. 'Waarom glijdt hij? De bal was heel traag', aldus Perez, waarna hij bijval krijgt van Arnold Bruggink. 'Als hij blijft staan, heeft hij de bal gewoon. Een sliding is het laatste redmiddel, nu was dit totaal onnodig.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.