Schreuder mist frisheid bij Ajax: 'Vind niet dat het aan de instelling ligt'

door Jesse ter Haar 298

Bron ESPN

Bron ESPN

Alfred Schreuder gelooft niet dat de instelling van Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen AZ niet in orde was. De Amsterdammers toonden niet de benodigde kwaliteit om puntenverlies tegen de Alkmaarders te voorkomen, maar dat had volgens hem met andere zaken te maken.

'Het lijkt van buiten dan zo alsof het aan de instelling ligt. Ik vind niet dat het aan de instelling ligt', zo vertelt hij in het interview met ESPN. 'Het heeft soms met een bepaalde kwaliteit op dat moment te maken. Ik vond AZ gewoon net wat scherper. Na rust had AZ twee, drie mogelijkheden, maar daarna domineerden wij de tweede helft.'

Na afloop van de wedstrijd was Schreuder even in de kleedkamer van Ajax, maar daar verdween hij al snel weer. Wat hij besprak? 'Een samenvatting van de wedstrijd en de meeste jongens gaan weg, dus dat hebben we kort besproken. Verder moeten we hiervan leren. Het is een harde nederlaag. Onnodig vind ik. Op het einde hebben we veel kansen gecreëerd, maar ik vond ons in de eerste helft niet fris ogen. Uiteindelijk ga je heel knullig met 2-1 te rust in, wat niet nodig is.'

'We hebben in de rust aangegeven dat er ruimte lag om te voetballen', vertelt de oefenmeester vervolgens. 'Dat deden we weer niet goed. Je ziet het ook bij de goals die we tegenkrijgen: het gaat aan de voorkant al niet goed. Als een gedeelte van de spelers zich aanbiedt en de andere jongens lopen naar voren, dan doe je de dingen niet samen. Dan wordt het veld te groot en daarin valt dan de tweede bal.'

Ajax gaat interlandperiode in

Na de nederlaag tegen AZ staat de interlandperiode voor de deur. Een ongelukkige timing, maar Schreuder legt zijn focus niet bij hetgeen waar hij geen invloed op heeft. 'We kunnen het niet beïnvloeden, dat programma staat er. We hebben in de competitie nu één wedstrijd verloren. Dat is zonde en daar moeten we van leren. Op naar de volgende wedstrijd.'