Mulder over kritiek Koeman op Brobbey: 'Bewust gedaan om signaal af te geven'

door Jon van Dam 30

Bron Ziggo Sport

Mulder over kritiek Koeman op Brobbey: 'Bewust gedaan om signaal af te geven'

door Jon van Dam 30

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Youri Mulder denkt dat bondscoach Ronald Koeman zich doelbewust negatief uitliet over Ajax-spits Brian Brobbey. Dat liet de analist en oud-voetballer bij Ziggo Sport weten. Volgens Mulder probeerde Koeman zijn pupil te prikkelen.

'Ik vind het goed dat Koeman dit deed. Het is ook weleens lekker om dit als speler over je heen te krijgen', zo legt de voormalige spits van Schalke 04 uit. 'Dat prikkelt wel flink. Dan ga je denken: ik zal eens laten zien dat dat niet zo is. Ik weet niet of Koeman dit bewust heeft gedaan. Maar je zou haast denken dat dit geen slip of the tongue was. Hij moet dit bewust hebben gedaan om een signaal af te geven, dat het wel echt beter moet. Dit komt veel harder aan.'

Mulder geeft verder aan dat de kritiek van Koeman niet alleen aan Brobbey gericht was, maar ook aan de spelers van Ajax. 'Dit ging absoluut ook over de opleiding van Ajax. Hij heeft op trainingen gezien dat sommige jongens niet geconcentreerd zijn en hij gebruikte Brobbey als voorbeeld. Iedereen weet nu dat ze scherp moeten trainen, want anders zegt de bondscoach het publiekelijk over je. Het zaadje is nu wel geplant. We moeten ook niet te lief zijn voor elkaar.'

Brobbey viel door overbelasting af bij Oranje

Brobbey krijgt deze interlandperiode geen gelegenheid om Koeman zijn ongelijk te bewijzen. De spits is net als Steven Bergwijn geblesseerd afgehaakt bij het Nederlands elftal. Volgens Koeman zijn beide Ajacieden overbelast. De enige overgebleven Ajax-speler is Jorrel Hato, die tegen Ierland of Gibraltar mogelijk kan debuteren in Oranje.

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.