[Update II] Koeman: 'Brobbey en Bergwijn waren overbelast'

door Bart Veenstra 620

Bron KNVB

[Update II] Koeman: 'Brobbey en Bergwijn waren overbelast'

door Bart Veenstra 620

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn afgehaakt voor de komende interlandperiode van het Nederlands elftal, zo maakt de KNVB bekend via de eigen website. De aanvallers meldden zich maandag gewoon bij de KNVB-campus in Zeist, maar na medisch onderzoek bleek het tweetal niet inzetbaar tijdens de komende interlands.

De rechtspoten waren twee van Ajax' drie afgevaardigden bij het Nederlands elftal. Na afhaken van Brobbey en Bergwijn is Jorrel Hato de enige nog aanwezige Ajacied bij het Oranje van bondscoach Ronald Koeman. Voor de verdediger geldt dat het de eerste keer is dat hij is opgeroepen voor het hoogste vertegenwoordigende team van Nederland.

Wat er precies aan ontbreekt bij Bergwijn en Brobbey is vooralsnog niet duidelijk. De twee sterkhouders van Ajax kwamen zondag nog in actie tijdens de met 2-2 gelijkspeelde uitwedstrijd tegen Almere City. Brobbey speelde zelfs de gehele wedstrijd uit, terwijl Bergwijn in de 67ste minuut werd vervangen door doelpuntenmaker Chuba Akpom.

Het slechte nieuws voor de Ajacieden betekent goed nieuws voor Thijs Dallinga. De spits van Toulouse is als vervanger bij de selectie gehaald door Koeman. Voor de 23-jarige aanvaller is het - net als voor Hato - zijn eerste keer bij de selectie van het Nederlands elftal. Dallinga speelde dit seizoen twaalf wedstrijden voor de club uit Frankrijk, waarin hij viermaal doel wist te treffen.

EK-plaatsing Oranje

Voor het Nederlands elftal staan er tijdens de interlandperiode twee wedstrijden op het programma. Oranje neemt het als nummer twee van Groep B van de EK-kwalificatiereeks op tegen Ierland en Gibraltar. Weet de ploeg van Koeman één van beide wedstrijden te winnen, dan is het al zeker van deelname aan het eindtoernooi.

Update - 08.50 uur (14 november 2023) - 'Blessures Bergwijn en Brobbey vallen mee'

De blessures van Steven Bergwijn en Brian Brobbey lijken mee te vallen. Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn meldt dinsdagochtend op X het volgende: 'Geen zorgen wat betreft blessures Steven Bergwijn en Brian Brobbey. De verwachting is dat ze snel weer aan zullen haken bij Ajax.' Later op dinsdag geeft bondscoach Ronald Koeman een persconferentie en mogelijk zal de oefenmeester tekst en uitleg geven over de blessures van de twee aanvaller van Ajax.

Update II - 11.05 uur (14 november 2023) - Koeman: 'Brobbey en Bergwijn waren overbelast'

Bondscoach Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie van dinsdagochtend aangegeven dat Brian Brobbey en Steven Bergwijn kampen met overbelasting. Zodoende kunnen zij aankomende zaterdag niet in actie komen voor het Nederlands elftal. Bij Oranje zijn er de laatste tijd veel afvallers. 'Het is een periode lang wat extremer. Laten we hopen dat dat gaat veranderen. Brobbey en Bergwijn zijn hier geweest, maar waren overbelast. De blessures zijn dusdanig dat ze zaterdag niet fit zijn', aldus de bondscoach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.