Mossou verwacht dat Knutsen niet snel in beeld komt bij Ajax: 'Echt een keuze van Mislintat'

door NielsOpdam 129

Bron Voetbalzone

Mossou verwacht dat Knutsen niet snel in beeld komt bij Ajax: 'Echt een keuze van Mislintat'

door NielsOpdam 129

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou denkt niet dat Kjetil Knutsen snel weer in beeld komt als de nieuwe trainer van Ajax. Sven Mislintat wilde de Noorse oefenmeester graag naar Amsterdam halen, maar werd afgelopen zomer al tegengehouden door de directie van Ajax. Verder bespreekt de journalist ook het interview van Maurice Steijn in De Telegraaf.

Mossou durft niet te zeggen wie de nieuwe trainer van de Amsterdamse club wordt. In gesprek met Voetbalzone laat hij wel de naam van Miguel Ángel Sánchez Muñoz (trainer van Girona FC) vallen. 'Je moet aan dat type trainer denken. Knutsen komt niet snel meer in beeld verwacht ik. Dat was echt een keuze van Mislintat. Hij stond bovenaan zijn lijstje', vertelt de journalist van het Algemeen Dagblad.

Afgelopen zaterdag gaf Steijn een interview in de De Telegraaf, waarin hij onder meer uithaalde naar Mislintat. Mossou las het interview met verbazing. 'Hij blijft de trainer die met Ajax onderaan stond, dus dan zou je verwachten dat hij ook wel een beetje in de spiegel kijkt, maar dat zat er niet echt bij.' In het interview noemde Steijn een rits aan spelers die hij bij Ajax wilde hebben. 'Sommige namen waren logisch en sommige namen waren totaal onhaalbaar. Iedereen wist dat Ajax moest snijden in het salarisbudget... De Vrij, Isco en Ziyech zijn jongens die niet zozeer het probleem waren qua kwaliteit, maar wel qua salarissen.'

'Hij is niet meteen een slechte trainer, maar wel een slechte trainer voor Ajax'

Volgens de journalist is Steijn een prima trainer voor clubs in de middenmoot van de Eredivisie. 'Maar niet voor de top. Daar worden gewoon andere kwaliteiten gevraagd van een coach', vertelt Mossou, die daarna een voorbeeld geeft. 'Je moet onverstoorbaar en stoïcijns zijn. Dat is hij duidelijk niet en is hij eigenlijk ook nooit geweest. Dat soort capaciteiten heb je nodig om te slagen op het niveau van Ajax. Dat maakt hem niet meteen een hele slechte trainer, maar wel een slechte trainer voor Ajax. Onder de streep blijft overeind dat hij niet het niveau had om Ajax te coachen, dat is op alle fronten gebleken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.