Makaay strooit met onvoldoendes: 'Taylor heeft volgens mij bijna alleen maar balverlies geleden'

door Cristian de Jong 36

Bron De Telegraaf

Makaay strooit met onvoldoendes: 'Taylor heeft volgens mij bijna alleen maar balverlies geleden'

door Cristian de Jong 36

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Roy Makaay heeft liefst vier onvoldoendes gegeven aan de spelers van Ajax die in actie kwamen tegen Frankrijk. Het Nederlands elftal verloor kansloos met 4-0 in Parijs en zodoende krijgen de spelers de nodige kritiek van Makaay.

Jurriën Timber krijgt bijvoorbeeld een vijf van Makaay, zo valt te lezen bij De Telegraaf. 'Laten we eerlijk zijn: hij was zijn tegenstander af en toe kwijt. Hij had het gewoon zwaar', concludeert de voormalig voetballer. Makaay ziet echter wel dat er bij Timber de nodige internationale ervaring ontbreekt. 'Hij blijft nog een jonge jongen en het is ook niet zo dat hij al een stuk of veertig interlands op zijn naam heeft staan.' Wel ziet Makaay dat de Ajacied beter ging spelen toen hij centraal kwam te staan.

Ook Kenneth Taylor ontsnapt niet aan een onvoldoende. De middenvelder krijgt zelfs een vier van Makaay. 'Die heeft volgens mij bijna alleen maar balverlies geleden', zegt hij. 'Zijn vroege wissel zag je een beetje aankomen. Koeman zal hebben gedacht: ik kan wel wachten, maar ik moet toch iets doen. Dat zou ook een stukje bescherming kunnen zijn geweest richting Taylor. Ook hij is nog altijd een jonge jongen, maar dat dit een goede les is geweest, lijkt me duidelijk.'

'Berghuis zakte weg met de rest van het elftal'

Steven Berghuis maakte ook geen goede indruk afgelopen vrijdag. De Ajacied krijgt daarom - net als Timber - een vijf als cijfer. 'Hij begon aardig, maar zakte weg met de rest van het elftal op een gegeven moment', vervolgt de oud-voetballer. 'Het was voor hem ook niet echt lekker dat die back van Frankrijk er constant overheen vloog. Hij is een speler die graag de bal wil hebben en aan de bal moet komen, maar als je in de fase ervoor de bal al steeds kwijtraakt als Oranje, dan wordt het een moeilijk verhaal.'

Als invaller krijgt Davy Klaassen tot slot ook geen voldoende. De middenvelder van Ajax moet het doen met een vijf als cijfer. 'Hij bracht niet de rust die misschien beoogd was, met zijn bijna assist op Mbappé achterin als ongelukkig moment', aldus Makaay.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.