Luijckx kritisch op Van 't Schip: 'Dit is ontwrichtend voor een selectie'

door Jari Perridon 98

Bron ESPN

Luijckx kritisch op Van 't Schip: 'Dit is ontwrichtend voor een selectie'

door Jari Perridon 98

Bron ESPN

Kees Luijckx uit zijn kritiek op de uitspraken van John van 't Schip. Bij het programma Voetbalpraat van ESPN gaat het over het ontbreken van Ar'Jany Martha in de wedstrijdselectie. De trainer heeft Martha thuisgelaten voor het returnduel met FK Bodø/Glimt en dat heeft volgens de oefenmeester een duidelijke reden.

'Het was gewoon niet goed genoeg', zei Van 't Schip woensdagavond tijdens de persconferentie over het optreden van Martha tegen NEC (2-2). 'Je moet goed spelen en presteren. Dat deed hij duidelijk niet. En het gaat er ook om: hoe sta je in het veld? Dat was niet goed genoeg. We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging', vervolgde de trainer.

Luijckx vindt het geen goede actie van de Ajax-trainer. 'De spelers prikken door dit soort trucs heen. Dit is ontwrichtend voor een selectie.' Ook Yordi Yamali uit zijn kritiek op de uitspraken van Van 't Schip. 'Dit is toch het zwakste wat een trainer kan doen: een speler slachtofferen in een hemeltergend Ajax. Ik vind het zo onrechtvaardig, daar kan ik echt niet over uit.' Kees Kwakman is net als zijn collega's niet te spreken over de uitspraken van Van 't Schip. 'Ik heb niet het idee dat de selectie denkt: pfoe. Dan had Van 't Schip na Go Ahead Eagles-uit (2-3) Borna Sosa de week erop niet mee moeten nemen.'

Vergelijking met Steijn

De heren aan tafel zien met deze uitspraken van de trainer een parallel ontstaan met Maurice Steijn die eerder dit seizoen vele aankopen voor de bus gooide. Volgens de analisten aan tafel had Van 't Schip een meer ervaren speler moeten pakken als voorbeeld in plaats van Martha. Luickx denkt te weten wat de trainer op dit moment aan het doen is. 'Hij is zichzelf aan het beschermen. Hij verschuilt zich achter zijn spelersgroep.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.