Lof voor Kudus: 'Ik begrijp niet zo goed waarom hij niet eerder altijd is opgesteld'

door Timo Suur 62

Bron De Telegraaf

Lof voor Kudus: 'Ik begrijp niet zo goed waarom hij niet eerder altijd is opgesteld'

door Timo Suur 62

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dusan Tadić en Mohammed Kudus zijn door De Telegraaf opgenomen in het Elftal van de Week. Rapporteur Kees Kist zag de twee Ajacieden uitblinken in de overtuigende 4-0 overwinning tegen Sparta Rotterdam. Hij spreekt vol lof over beide spelers.

Tadić is volgens de 21-voudig Oranje-international de absolute uitblinker van de afgelopen speelronde in de Eredivisie. 'Hij is mijn speler van de week met twee goals en een assist. Hij wordt bijna altijd bekritiseerd, maar je ziet dat deze jongen zoveel voetbalvermogen heeft. Hij is op leeftijd, maar dat maakt niks uit. Zo'n iemand heb je altijd nodig.' Kist ziet in de captain een uitzonderlijk goede speler. 'Als hij aan de bal komt, krijg je hem er niet van af. Hij ziet alles van tevoren, heeft dan alles al gescand, en weet de bal daar ook naartoe te brengen. Dan heb je buitengewone kwaliteiten.'

'Kudus is echt fabuleus'

Kist is onder de indruk van Kudus. De Ghanese dribbelaar is onder John Heitinga van grote waarde voor de Amsterdammers. 'Wat kan deze jongen voetballen. Hij loopt over van de techniek, die is echt fabuleus', zo spreekt de rapporteur over de Ghanees. 'Ik begrijp niet zo goed waarom hij niet eerder altijd is opgesteld. Gewoon neerzetten. Je moet het elftal om Kudus heen bouwen. Ik kan eigenlijk niet opnoemen wat hij niet heeft. Hij is één van de beteren en misschien wel de beste bij Ajax.'

Ajax wist overtuigend met 4-0 te winnen van Sparta Rotterdam. De Amsterdammers zochten constant de aanval en dit werd beloond met een ruime overwinning. De goals werden gemaakt door Kenneth Taylor, Kudus en Tadić (twee keer). Voor laatstgenoemde speler was het zijn honderdste goal in het shirt van Ajax. Komende donderdag wacht voor Ajax de return in de achtste finales van de Europa League tegen Union Berlin. De aftrap is om 21.00 uur in Berlijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.