Kwakman over Bergwijn: 'Hij moet in die ruimtes duiken en niet alles in voeten vragen'

door NielsOpdam 4

Bron VI Live

Kwakman over Bergwijn: 'Hij moet in die ruimtes duiken en niet alles in voeten vragen'

door NielsOpdam 4

Bron VI Live

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman en Freek Jansen vinden dat Steven Bergwijn meer gebruik moet maken van zijn snelheid. Dat vertellen zij vrijdag in VI Oranje Live van Voetbal International. De Ajacied begint vrijdagavond waarschijnlijk in de basisopstelling van Oranje tijdens de kwartfinale tegen Argentinië.

Het Algemeen Dagblad meldde vrijdagochtend dat Bergwijn met Memphis Depay in de spits begint tegen Argentinië. Volgens de krant is Cody Gakpo daardoor de vervanger van Davy Klaassen op de tienpositie. Kwakman zou zelf voor Berghuis als '10' kiezen en Gakpo in de spits laten beginnen, waardoor hij Bergwijn op de bank zou zetten.

Volgens de analist kan de verwachte opstelling met Gakpo en Bergwijn ook, maar Kwakman heeft dan wel een advies voor de aanvaller van Ajax. 'Bergwijn moet dan wel écht gebruik gaan maken van zijn snelheid tegen Otamendi en Romero. Daar komen de ruimtes ook te liggen. Zeker als de backs van Argentinië doorgaan op onze backs, dan komt daar ruimte. Maar dan moet hij ook wel in die ruimtes duiken en niet alles in de voeten gaan vragen.'

'Hij wil hem ook wel vaak lekker in de voeten'

Jansen sluit zich aan bij de woorden van Kwakman. De Ajax-watcher denkt vaak dat Bergwijn meer loopacties in de diepte kan maken. 'Want hij is zo snel en al krijgt hij de bal niet, dan gooit hij de hele ruimte open voor andere aanvallers. Maar hij wil hem ook wel vaak lekker in de voeten, omdat hij ook de kwaliteit heeft om van links naar binnen te gaan en te schieten.'

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.