Kwakman heeft advies voor 'goede' Taylor: 'Wat vaker op doel schieten'

door Jesse ter Haar 59

Bron ESPN

Kwakman heeft advies voor 'goede' Taylor: 'Wat vaker op doel schieten'

door Jesse ter Haar 59

Bron ESPN

Kees Kwakman zag Devyne Rensch en Kenneth Taylor vrijdagavond een goede beurt maken namens Jong Oranje. De analist van Voetbalpraat heeft daarbij nog wel een advies voor de middenvelder: schiet eens op doel.

Het duo heeft het dit seizoen nog niet makkelijk bij Ajax, maar Kwakman zag tegen Jong Moldavië tekenen van herstel. 'Rensch en Taylor verdienen daarin een compliment. Ik kan me voorstellen dat het voor die jongens moeilijk is, maar dat zag je niet. Rensch was ook captain en dat doet Reiziger goed. Taylor speelde ook goed. Hij kan goed in de kleine ruimtes spelen, maar hij moet wat vaker op doel schieten.'

'Hij heeft hem zo vaak liggen op een meter of twintig, want hij is heel goed in doorbewegen', vervolgt de voormalig verdediger van onder meer FC Groningen. 'Dan krijgt hij de bal op twintig meter en wil hij toch nog een steekbal geven. Dat lukt af en toe wel, maar hij kan met links en rechts schieten en ik vind dat hij veel vaker op doel moet schieten.'

Rensch en Taylor moeten nog op gang komen

Verdediger Rensch heeft het dit seizoen nog altijd gemakkelijk bij Ajax, maar kan tot op heden nog wel rekenen op een basisplaats. Taylor daarentegen, stond slechts tijdens één van de drie door Ajax afgewerkte Eredivisie-duels aan de aftrap. Tegen Excelsior en Fortuna Sittard moest hij genoegen nemen met een rol als invaller. In de voorronde van de Europa League tegen Ludogorets stond Taylor wel tot tweemaal toe in de basis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.