Kritiek op wisselbeleid Ten Hag: 'Zelden tot nooit sterker'

door Bart Veenstra 33

Kritiek op wisselbeleid Ten Hag: 'Zelden tot nooit sterker'

door Bart Veenstra 33

Laatst geüpdatet

De Telegraaf heeft maandagochtend kritiek geuit op het wisselbeleid van Ajax-trainer Erik ten Hag. De krant ziet dat de wissels van de trainer vaak ongelukkig uitpakken en om die reden is het een punt van aandacht in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Valencia.

'Natuurlijk, achteraf kijk je een koe in zijn kont. En dus is het met de wetenschap van nu makkelijk oordelen', begint Ajax-watcher Mike Verweij. 'Maar had Erik ten Hag – na de overwinningen op Lille (thuis) en Valencia (uit) – in het thuisduel met Chelsea (0-1) maar genoegen genomen met één punt en bij 0-0 verdedigend gewisseld. En bij de riante voorsprong op Stamford Bridge (1-4), was het beter geweest om één van de twee met geel belaste centrale verdedigers Blind en Veltman naar de kant te halen. Nu kregen zij in een tijdsbestek van tien seconden allebei rood en verspeelde Ajax twee kostbare punten (4-4). Het viel de trainer slechts minimaal aan te rekenen', is de ochtendkrant hier mild in haar kritiek.

'Toch is er wel een patroon waarneembaar', schrijft Verweij vervolgens. 'Ajax wordt door de wissels van Ten Hag dit seizoen zelden tot nooit sterker. Met als dieptepunt het inbrengen van zijn blinde vlek Siem de Jong tegen Willem II. Nota bene op het moment dat Ajax net na rust beter in de wedstrijd kwam. Van de Beek op tien was een veel logischere oplossing dan met Klaas-Jan Huntelaar en De Jong, twee statische spelers achter elkaar.'

Dinsdagavond zal ook het wisselbeleid in het duel met Valencia aandacht in de gaten worden gehouden, zo verwacht men bij De Telegraaf. 'Nu tijdens het duel met Valencia de hele (voetbal)wereld Ten Hag op zijn vingers kijkt, zal elke ingreep een voltreffer moeten zijn. Ook al omdat het inbrengen van Daley Sinkgraven en van Lisandro Magallan in de beruchte wedstrijd tegen Spurs hoogst ongelukkige keuzes bleken.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.