Kraay jr. zag duidelijke rode kaart in overtreding Watkins op Ramaj: 'Dat ziet iedereen'

door Jon van Dam 70

Bron ESPN

Kraay jr. zag duidelijke rode kaart in overtreding Watkins op Ramaj: 'Dat ziet iedereen'

door Jon van Dam 70

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Hans Kraay jr. is van mening dat de overtreding van Aston Villa-speler Ollie Watkins op Diant Ramaj een rode kaart had moeten opleveren. De Engelse spits, die vervolgens de 1-0 op het scorebord zette, werd 'slechts' bestraft met een gele kaart.

'Ik vind dit echt een van de grootste schandalen van de afgelopen maanden', zegt Kraay jr. resoluut bij Goedemorgen Eredivisie. 'Het is werkelijk ongelooflijk. We weten heus wel dat Ajax vaak moeizaam is, vaak slecht is en dat ze er gewoon met 4-0 afgepoetst worden. Maar als jij gewoon met een middelmatig Ajax na vijftien minuten met een man meer staat, dan heb je een kans. Of je nou voor Ajax bent, tegen Ajax, iedereen ziet dat dit een rode kaart is.'

'Dit is een rode kaart in Oekraïne, in IJsland, Paramaribo en Papoea-Nieuw-Guinea', vervolgt de analist en oud-voetballer. 'Dan wordt die VAR voor drie jaar geschorst, wat doen die mensen in dat VAR-centrum?', aldus Kraay jr., die naar eigen zeggen ook nog een bevestigend bericht kreeg van Ajax' oefenmeester John van 't Schip.

Watkins liep vleeswond op in knie

Watkins kwam overigens zelf ook niet helemaal ongeschonden uit het duel met keeper Ramaj. De international van Engeland liep een vleeswond op in zijn knie. De topscorer speelde nog veertien minuten door, kopte de 1-0 binnen uit een corner, maar moest zich in de 33e minuut toch laten wisselen. Het is nog niet zeker of Watkins zondag meedoet met Aston Villa in het uitduel met West Ham United.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.