Engelse media hard voor Ajax: 'Een typerende en armoedige prestatie'

door Bram Bark 45

Engelse media hard voor Ajax: 'Een typerende en armoedige prestatie'

door Bram Bark 45

Laatst geüpdatet

Ajax maakte geen schijn van kans donderdagavond tegen Aston Villa. Dat concluderen de Engelse media. De ploeg uit Birmingham had weinig te duchten voor de Amsterdammers en de blessure van Oliver Watkins houdt de Engelse meer bezig dan de overwinning.

'Alle hoop vervloog voor Ajax toen Mannsverk met een rode kaart het veld moest verlaten. Het was een rampzalige beslissing van de Ajax-speler en vormde slechts een van de vele fouten van zijn team', schrijft Sky Sports. Een 'typerende en armoedige prestatie' van Ajax, zo concludeert het medium. Dat zag dat Aston Villa een maat te groot was voor de Amsterdammers.

The Telegraph zag een Ajax dat werd gedomineerd door Aston Villa. 'Villa had de hele wedstrijd de controle en strafte Ajax af voor het missen van een grote kans in de eerste helft', doelt de krant op de inzet van Brian Brobbey die door Matthew Cash van de lijn werd gehaald. The Guardian noemt Ajax 'geen tegenstander' voor Aston Villa. 'Tegen het einde waren het de Villa-supporters die Three Little Birds van Bob Marley zongen, het lied wat zovaak door de Ajax-supporters wordt gezongen.'

Meer aandacht voor blessure Watkins

De Engelse media zijn het erover eens dat Ajax niets te vertellen had tegen Aston Villa. De rode kaart van Sivert Mannsverk wordt nog veelvuldig aangehaald als punt in de wedstrijd waarna het echt helemaal klaar was voor de Amsterdammers. Oliver Watkins viel donderdagavond uit met een blessure. En de fitheid van de Engels-international is een groter gespreksonderwerp dan de 4-0 overwinning van 'titelfavoriet' Aston Villa op Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.