Knutsen doet het 'ongelofelijk' goed in Noorwegen: 'Met ook echt goed voetbal'

door Timo Suur 33

Bron VoetbalPrimeur

Knutsen doet het 'ongelofelijk' goed in Noorwegen: 'Met ook echt goed voetbal'

door Timo Suur 33

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Kaj Ramsteijn, oud-speler van onder andere Feyenoord en PSV, is lovend over Kjetil Knutsen. De naam van de Noorse trainer zou gevallen zijn in Amsterdam als eventuele hoofdtrainer voor volgend seizoen. Ramsteijn speelde zelf drie jaar in Noorwegen en is zeer te spreken over de kwaliteiten van Knutsen als trainer.

'Ik heb natuurlijk in Noorwegen gevoetbald ook', begint Ramsteijn zijn verhaal tegenover VoetbalPrimeur. Hij speelde zelf drie jaar in Noorwegen bij Aelesund en was in deze periode onder de indruk van de prestaties van Knutsen. De trainer was op dat moment werkzaam bij Åsane Fotball, een club op het tweede niveau van Noorwegen. 'Wat hij daar heeft gedaan is echt ongelofelijk. Toen ik daar zat in 2017 speelden ze nog op het tweede niveau, maar nu is hij al meerdere malen kampioen geworden en heeft hij Europese successen behaald (met FK Bodø/Glimt, red.) . Met ook echt goed voetbal. Dat is net alsof je met Heracles Almelo kampioen wordt in Nederland, ook al liggen de verhoudingen iets anders.'

Knutsen is volgens De Telegraaf in beeld bij Ajax om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Amsterdam. De ochtendkrant schreef dinsdagavond dat er binnen 48 uur een keuze wordt gemaakt omtrent het hoofdtrainerschap van de Amsterdamse club. Er is nog altijd geen duidelijkheid naar buiten gebracht met betrekking tot de toekomst van John Heitinga. Er wordt volop gespeculeerd over de eventuele opvolgers van Heitinga, maar er is nog altijd geen keuze gemaakt door de clubleiding.

Ook Hjulmand in beeld bij Ajax

Naast Knutsen is ook Kasper Hjulmand, bondscoach van het Deense voetbalelftal, in beeld bij Ajax voor het hoofdtrainerschap. Volgens het Deense medium Tipsbladet is het realistisch dat de bondscoach wordt gelinkt aan een stap naar Amsterdam. Het Deense medium schrijft echter wel dat het afwachten is of dat het bij interesse blijft of dat er serieuze onderhandelingen gaan volgen.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.