Kieft zag Ajax opereren als 'los zand' en voorspelt 'loodzware' return

door Bram Bark 12

Bron De Telegraaf

Kieft zag Ajax opereren als 'los zand' en voorspelt 'loodzware' return

door Bram Bark 12

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Wim Kieft denkt dat Ajax een hele lastige uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt wacht, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Donderdag in de Johan Cruijff ArenA troffen de ploegen elkaar voor het eerste deel van het tweeluik. Kieft zag Ajax opereren als 'los zand' en vindt dat de Amsterdammers met 2-2 goed wegkomen. Volgende week donderdag treffen de twee teams elkaar op het kunstgras in Noorwegen.

Ook Feyenoord kwam donderdag in Europees verband in actie en Kieft benoemt het verschil dat hij heeft gezien tussen de ploeg uit Rotterdam en Ajax. 'De spelers van Feyenoord bleven vanuit hun taak spelen en ondanks de afwezigheid van enkele basiskrachten bleef het team van Arne Slot op de been. Ajax geeft dat gevoel helemaal niet', begint Kieft met de vergelijking. 'Het opereert als los zand. Vooropgesteld dat John van ’t Schip te maken heeft met een kwaliteitsarme selectie, zelfs voor deze fase van de Conference League zit er geen enkele verbetering in. Veel spelers doen maar wat. Of het nu de Kroatische internationals Borna Sosa en Josip Sutalo zijn of de Engelse international Jordan Henderson. Ze verzuipen allemaal en dat komt omdat ze niet als ploeg spelen.'

Kieft ziet daarom ook een 'loodzware' uitwedstrijd aankomen en volgens de analist komt dat vooral door Ajax, want Bodø/Glimt vindt hij absoluut geen wonderploeg. 'De Noren maakten in de omschakeling optimaal gebruik van de ruimtes die het onsamenhangende Ajax bood. Alleen waren de meeste spelers technisch erg beperkt en daardoor ging er zoveel fout dat ze toch erg tegenvielen.' En trekt de oud-spits de conclusie dat de Noorse ploeg 'niet meer dan een middelmatige ploeg' is.

Trainer Knutsen

Kjetil Knutsen, trainer van Bodø/Glimt, werd meermaals in verband gebracht met Ajax. Kieft laat zich uit over die interesse. 'Daarbij werd hij neergezet als de nieuwe wondertrainer. Alleen viel dat niet van zijn ploeg af te lezen. Bodø/Glimt speelt zoals je verwacht van Noorse teams, verdedigend, met een hoop energie en gokkend op de omschakeling.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.