Kieft kritisch op Schreuder: 'Dat gaat hem een beetje opbreken'

door Gino Haverkamp 8

Bron Veronica

Kieft kritisch op Schreuder: 'Dat gaat hem een beetje opbreken'

door Gino Haverkamp 8

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Wim Kieft ziet dat Alfred Schreuder Dušan Tadić toch telkens in zijn basiselftal wil opstellen, ook al presteert de Serviër minder. De analist begrijpt dat een nieuwe coach vasthoudt aan bekendere namen, maar vindt ook dat daar een grens aan zit. Die grens zou nu zijn bereikt.

Kieft erkent dat het niet makkelijk is om coach van Ajax te zijn, omdat de club veel gedaantewisselingen ondergaat binnen de selectie. 'Ajax heeft de afgelopen jaren drie elftallen gekocht én verkocht', zegt de oud-Ajacied in het programma Veronica Offside. Ook hij ziet dat Tadić 'op zijn laatste benen loopt' en dat Daley Blind de nodige kritiek krijgt op zijn spel. 'Blind staat ter discussie omdat Ajax niet het voetbal kan spelen wat ze graag willen spelen, dat ze veel aan de bal zijn en graag dominant spelen.'

Juist dat ging tegen Napoli (1-6 nederlaag) fout volgens Kieft. 'Ze blijven, ondanks dat ze in een slechte periode zitten, toch nog in dat systeem willen voetballen. Die gasten (Napoli, red.) speelden ze alle kanten op.'

Durft Schreuder Tadić wel te passeren?

Ook Kieft doet zijn duit in het zakje wat betreft Tadić. De aanvoerder van Ajax was de afgelopen jaren belangrijk en was goed voor bijna honderd goals en honderd assists, maar deze jaargang wil het maar niet vlotten. 'Tadić heeft nu geen rendement en staat rechts. Waar hij het meeste rendement heeft, is aan de linkerkant. Daar staat nu iemand die momenteel veel beter is', legt Kieft, doelend op Steven Bergwijn, uit.

Schreuder durft het echter niet aan om Tadić te passeren, zo vermoedt Kieft. 'De fout die hij maakt is om Tadic toch maar steeds te laten spelen, terwijl dat eigenlijk niet meer acceptabel is. Dat gaat hem een beetje opbreken. Nu speelt hij met Kudus in de spits; hij probeert altijd Tadic toch te laten spelen. Ik begrijp ook dat als je nieuw bent bij een club, en er gaan er veel weg, dat je vasthoudt aan Tadic en Blind.' Daar zit dus echter een grens aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.