Kieft kritisch op Hamstra: 'Tot nu toe geen één speler écht een versterking'

door Bart Veenstra 47

Bron Veronica

Kieft kritisch op Hamstra: 'Tot nu toe geen één speler écht een versterking'

door Bart Veenstra 47

Bron Veronica

Laatst geüpdatet

Wim Kieft heeft zich donderdagavond kritisch uitgelaten over Gerry Hamstra. De technisch manager van Ajax gaf in aanloop naar het Champions League-duel met Liverpool een interview en volgens Kieft maakte Hamstra toen geen goede indruk.

In het interview verdedigde Hamstra het transferbeleid van Ajax en nam hij het op voor Alfred Schreuder. Sterker nog: Hamstra gaf aan dat Schreuder het fantastisch doet bij Ajax. Kieft is hard in zijn oordeel bij Veronica. 'Er zit iets van verongelijktheid in. Ik word aangevallen, dus ik moet nu... Natuurlijk is het helemaal niet zo gek dat je eruit gaat in de Champions League in een poule met Napoli en Liverpool. Napoli is gewoon een veel betere ploeg dan Ajax en speelt ook veel beter. Maar om dan te zeggen dat je het in de competitie beter doet dan vorig seizoen… Nou en?', is Kieft kritisch richting de technisch manager van Ajax.

Over het aankoopbeleid is Kief bovendien zeer kritisch. De Amsterdammers haalden zo'n tien spelers naar de Johan Cruijff ArenA, maar volgens Kieft maakt geen enkele aankoop Ajax écht beter. 'Wat is nu echt een versterking? Tot nu toe vind ik geen één speler écht een versterking', luidt het harde oordeel van Kieft.

Kieft is ook kritiek op het spel van recordaankoop Steven Bergwijn

Ook Steven Bergwijn, die voor ruim 31 miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur, kan rekenen op forse kritiek van Kieft. 'Ik moet je ook eerlijk zeggen dat Bergwijn, na een vrij goed begin in de competitie, weer een beetje de wispelturige speler is die hij al was bij PSV. Dat is hij overigens niet in het Nederlands elftal, daar speelt hij wel met flair. Met Tadić moet het ook een keer klaar zijn. Van hem mag je ook rendement verwachten. Wat ik eigenlijk wil stellen, is dat Ajax slecht heeft ingekocht voor honderd miljoen euro', besluit Kieft op kritische wijze.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.