Hamstra verdedigt Schreuder: 'Alfred en zijn staf leveren een geweldige prestatie'

door Thijs Zwagerman 138

Bron RTL

Hamstra verdedigt Schreuder: 'Alfred en zijn staf leveren een geweldige prestatie'

door Thijs Zwagerman 138

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Gerry Hamstra, technisch manager van Ajax, vindt dat trainer Alfred Schreuder en zijn staf goed werk leveren. Hamstra ziet dat er deze zomer veel veranderd is bij Ajax en waakt voor opportunisme. Ook reageert hij op de kritiek op het aankoopbeleid van Ajax.

‘Een nieuwe trainer, meer dan tien spelers vertrokken en tien nieuwe spelers; het is een mooie achtbaan geweest’, opent Hamstra in gesprek met RTL. De technisch manager toont zich vervolgens tevreden over de veelal bekritiseerde Schreuder. ‘Alfred Schreuder en zijn staf leveren een geweldige prestatie. Er zijn veel dingen veranderd, maar we staan bovenaan in de competitie, vier punten los en hebben ook in de Champions League nog een kans. De ambitie is nog steeds om van Liverpool te winnen en kans te behouden om door te gaan. In dat opzicht staan we er goed voor en je moet ook reëel zijn. Wordt dit een overgangsjaar? Nee’, is Hamstra resoluut.

De opvolger van Marc Overmars legt vervolgens de kritiek op het aankoopbeleid van Ajax naast zich neer. Van alle nieuwelingen stonden de laatste weken regelmatig alleen Calvin Bassey en Steven Bergwijn aan de aftrap, maar volgens Hamstra ligt dat genuanceerder. ‘Van de tien nieuwelingen waren er drie geblesseerd, hebben er twee gespeeld en Brobbey en Conceição zijn gehaald voor nu en voor de toekomst. Kritiek is prima en dat hoort er ook bij, maar de context en de nuance zijn weg. Het ligt allemaal wat genuanceerder. Als Kaplan, Sánchez en Wijndal geblesseerd zijn, dan zijn ze geblesseerd. De kritiek moet wel goed beargumenteerd worden.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.