Gijp ergert zich aan uitspraken technische leiding Ajax: 'Zeg gewoon de waarheid'

door BadembaBarrie 68

Bron Vandaag Inside

Gijp ergert zich aan uitspraken technische leiding Ajax: 'Zeg gewoon de waarheid'

door BadembaBarrie 68

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Ajax' technische leiding moet eerlijk zijn over de prestaties van dit seizoen. Die mening is René van der Gijp toebedeeld, zo laat hij duidelijk blijken bij Vandaag Inside. De vaste tafelgast van de talkshow stoorde zich aan de media-optredens van Alfred Schreuder en met name Gerry Hamstra.

Hamstra stond voorafgaand aan Ajax - Liverpool bij de microfoon van RTL7 en deed daar meerdere uitspraken die achteraf veelbesproken zouden worden. Zo haalde hij onder meer aan dat Ajax in de afgelopen acht jaar slechts tweemaal heeft overwinterd in de Champions League ter verdediging van de prestaties van dit seizoen. Van der Gijp kan er weinig mee. 'Zeg nou gewoon de waarheid', verzucht de oud-prof. 'Als je met Napoli en Liverpool in een poule zit en je wordt derde, is dat geen schande. Maar van de manier waarop hadden we ons wat meer voorgesteld.'

Tafelgenoot Job Knoester sluit zich aan bij de woorden van Van der Gijp. Hij ergert zich dan vooral aan Schreuder. 'Hij zegt na de wedstrijd "we hebben grote stappen gemaakt." Dat kun je toch niet zeggen na een 0-3 verlies en 10 tegendoelpunten tegen Napoli?', vraagt de advocaat retorisch.

'Nu pas blijkt hoe goed Overmars zijn werk deed'

Johan Derksen kijkt op zijn beurt vooral naar de rol die Marc Overmars speelde voor zijn vertrek bij Ajax. 'Je kunt wel stellen dat nu pas blijkt hoe goed Overmars zijn werk deed', stelt hij. 'Hamstra en Huntelaar hebben er eigenlijk niets van gebakken. Samen met Van der Sar hebben zij een heel peloton spelers gekocht en er is er niet één een versterking voor het eerste elftal.' Derksen kijkt dan ook niet naar Schreuder als schuldige. 'Je kunt nu niet de trainer de schuld geven, want de technische staf heeft te maken met een lange termijn visie van de technisch directeur: wat voor selectie zet hij er neer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.