Kieft hekelt manier van juichen van Tahirović: 'Dat doe je toch niet?'

door Bart Veenstra 105

Bron KieftJansenEgmondGijp

Wim Kieft heeft zich in de podcast KieftJansenEgmondGijp kritisch uitgelaten over Ajax-middenvelder Benjamin Tahirović. De analist spreekt zich uit over de door Tahirović veroorzaakte penalty, terwijl er ook kritiek is op de manier van juichen van de Bosnische middenvelder. Na zijn goal juichte Tahirović uitbundig met de meegereisde fans en wees hij naar het Ajax-logo op zijn shirt.

In de blessuretijd van de wedstrijd veroorzaakte Tahirović een penalty, nadat hij aan de zijkant van het strafschopgebied een sliding inzette. 'Dan sta je 1-2 voor en komt een of andere idioot zo inglijden… Dat kan toch niet? Die jongen is net drie maanden bij Ajax en ging na zijn doelpunt ook zo naar zijn shirt gebaren', spreekt Kieft zich kritisch uit.

'Tahirović wil de supporters paaien'

'Hoe haal je dat in je hoofd?', gaat Kieft verder. 'Je weet dat half Nederland meekijkt. Je weet wat de helft van Nederland denkt als je dat doet. En je doet het toch... Dat doe je toch niet?', aldus Kieft, waarna Michel van Egmond aangeeft dat hij wel kan begrijpen waarom Tahirović de meegereisde supporters opzocht na zijn doelpunt. 'Hij wil de supporters paaien. En als hij die sliding niet had gemaakt, was het nog gelukt ook.'

Tahirović dacht Ajax met zijn treffer een 1-2 overwinning te bezorgen op bezoek bij Almere City, maar niets was minder waar. De middenvelder maakte in de blessuretijd een overtreding in het eigen strafschopgebied, waarna Almere City via een penalty op 2-2 kon komen. Het betekende opnieuw puntenverlies voor Ajax, dat nu twaalfde staat in de Eredivisie.