Tahirović gaf Almere City strafschop cadeau: 'Je moet gewoon met hem meelopen en van hem afblijven'

door Brent Tomassen 85

Bron ESPN

Bron ESPN

Hans Kraay jr. vindt het onbegrijpelijk dat Benjamin Tahirović tegen Almere City in blessuretijd een sliding inzette in zijn eigen strafschopgebied. De Bosniër veroorzaakte hiermee een strafschop, waardoor Ajax de overwinning uit handen gaf. Het duel eindigde in 2-2.

Tahirović leek in Flevoland de matchwinner te worden na zijn goal vlak voor tijd, maar even later bleek hij de schlemiel van de middag. 'Elke trainer wordt krankjorum als zijn speler zo’n penalty weggeeft', stelt Kraay jr. bij ESPN. 'In welke minuut dan ook, maar het is ook nog eens in de blessuretijd. Wat denkt hij, wat wil hij en wat doet hij? Het is zó oliedom.'

De keuze om een sliding te maken op de plek waar de Ajacied het deed, zorgde bij de analist, in zijn actieve loopbaan niet vies van hard spel, voor veel ongeloof. 'Het klinkt misschien heel vreemd uit de mond van iemand die heel veel overtredingen heeft gemaakt, maar zo’n domme strafschop... Dit kan gewoon niet waar zijn. Denkt hij nu echt dat een sliding de enige mogelijkheid is om Resink van scoren te houden? Hij was helemaal aan de zijkant, weg van het doel. Je moet gewoon met hem meelopen en van hem afblijven.'

'Van mij mag hij hem wel even aan zijn haren trekken'

Kraay jr. denkt dat Ajax-trainer John van 't Schip zijn middenvelder nog even apart zal nemen om te praten over zijn fout. 'Van 't Schip gaat vandaag (maandag, red.) gewoon rustig met hem zitten, maar van mij mag hij hem wel even aan zijn haren trekken. Dit is een van de domste penalty’s die ik een topclub tegen heb zien krijgen de laatste jaren.'