Jansen blij met samenstelling Ajax-middenveld: 'Je kunt snel aanpassingen doen'

door Timo Suur 35

Bron Pak Schaal Podcast

Jansen blij met samenstelling Ajax-middenveld: 'Je kunt snel aanpassingen doen'

door Timo Suur 35

Bron Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

Ajax-watcher Freek Jansen en Arco Gnocchi zijn tevreden over de eerste wedstrijden van John Heitinga, zo blijkt uit de Pak Schaal Podcast Extra. Ze vinden het goed dat de coach kiest voor vastigheden. Een ander voordeel van deze opstelling is dat er snel verdedigende en aanvallende aanpassingen gedaan kunnen worden.

Gnocchi is blij met de keuzes die Heitinga maakt op het middenveld. 'Met Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Steven Berghuis heb je aardig wat voetbal op het middenveld.' Hij had wel verwacht dat Taylor het moeilijk zou gaan hebben tegen FC Twente (0-1 overwinning) als controleur op het middenveld. 'Dat viel uiteindelijk best mee. Union (Berlin, red.) wordt daarin de volgende test', aldus Gnocchi.

De Ajax-watcher op zijn beurt, ziet nog een ander positief punt aan de huidige samenstelling van het middenveld. 'Het voordeel aan dit middenveld is dat je verdedigend en aanvallend snelle aanpassingen kunt doen. Je kan Mohammed Kudus naar het middenveld zetten en Francisco Conceição erbij zetten. Je kunt ook Edson Alvarez doorschuiven naar het middenveld en Calvin Bassey erin brengen. Het is allebei gebruikt tegen FC Twente en dit pakte goed uit.'

Ajax nog steeds in de titelrace

Jansen kan niet geloven dat Ajax nog steeds in de titelrace is. 'Ik blijf het heel krankzinnig vinden als je ziet wat er bij Ajax allemaal gebeurt dit seizoen. Nu is het februari en ze staan maar drie punten achter. Ze hadden een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning en staan er nog steeds zo dicht achter,' zo noemt de journalist op. Gnocchi is echter bang dat de Amsterdammers toch een paar punten te veel hebben laten liggen. 'Zoals tegen FC Volendam (1-1) of FC Emmen (3-3).'

Weet Kudus ook tegen RKC het net te vinden? Zet in en ontvang terug als de Ghanees wederom doel treft!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.