Jansen: 'Af en toe gaat bij hem wel eens het lampje uit'

door Gino Haverkamp 4

Bron De Telegraaf

Jansen: 'Af en toe gaat bij hem wel eens het lampje uit'

door Gino Haverkamp 4

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De carrière van Steven Berghuis was anders verlopen als Co Adriaanse langer trainer van FC Twente was geweest aan het begin van het vorige decennium. Dat denkt Michel Jansen, toenmalig hoofd jeugdopleiding bij de club uit Enschede. Berghuis is nu Ajacied, maar brak bij FC Twente nooit echt door.

Adriaanse was aan het begin van het seizoen 2011/12 hoofdtrainer in Enschede en gaf Berghuis het vertrouwen. De ervaren coach vertrok in de winter echter en Berghuis werd verhuurd aan VVV-Venlo, na zestien optredens in de hoofdmacht van FC Twente. 'Als Co langer trainer was gebleven bij FC Twente, was het met Steven bij ons wellicht heel anders gelopen', denkt Jansen in gesprek met De Telegraaf. Steve McClaren volgde Adriaanse op, maar die had volgens Jansen niet veel oog voor jeugdspelers.

Berghuis was geen stereotype jeugdspeler. Waar de meeste Oranje-internationals al vroeg bij een topclub zaten, speelde Berghuis op zijn achttiende nog bij de amateurs. Daarna voegde hij zich bij de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. 'De bovenbouw werd bij elkaar gevoegd en toen zijn drie jeugdspelers van Go Ahead Eagles uit een hogere leeftijdscategorie naar Hengelo gekomen', herinnert Jansen zich. 'Daar zat Steven dus bij.'

De aanvaller was dan ook meer een laatbloeier, al liet hij ook op jonge leeftijd zien over specifieke kwaliteiten te beschikken. 'Dat rauwe randje heeft hij', erkent Jansen, die zegt dat Berghuis in de jeugd zich ook wel eens van zijn niet al te beste kant heeft laten zien. 'Af en toe gaat bij hem wel eens het lampje uit. Maar daarin zie je, vind ik, ook zijn passie terug. Hij is een echte winnaar. De genialiteit en creativiteit om wedstrijden te beslissen liet hij als jeugdspeler al zien.'

Bestel het nieuwe Bob Marley-Ajax-shirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.