Blinker wacht op eerste goal Berghuis: 'Moet geen thema worden'

door Gino Haverkamp 10

Bron De Telegraaf

Blinker wacht op eerste goal Berghuis: 'Moet geen thema worden'

door Gino Haverkamp 10

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Voor oud-Feyenoorder Regi Blinker staat vast dat Steven Berghuis een 'sensatie' wordt in het shirt van Ajax. De voormalig aanvaller denkt dat de Ajacied het in zich heeft om te slagen in Amsterdam, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Hoewel Blinker, als speler met een verleden bij Feyenoord, Berghuis liever naar een andere club zag vertrekken, hoopt hij dat de vleugelspeler het goed doet in het wit-rood-wit. 'Steven zal bij Ajax weer het uiterste van zichzelf moeten vragen, dus moeten aanpoten om aan te haken bij de topspelers die daar al rondlopen. Ik heb wel het idee dat het hem gaat lukken, want hij is een geweldige voetballer en qua karakter en persoonlijkheid ontzettend sterk.' Als voorbeeld haalt Blinker het Nederlands elftal aan. Volgens hem liet Berghuis daar zien zich moeiteloos aan te kunnen passen aan een ander niveau.

Net als enkele andere analytici ziet ook Blinker dat Berghuis zich tot op heden wat anders opstelt bij Ajax dan dat hij deed bij Feyenoord. Van hem mag de 29-jarige Oranje-international zich nadrukkelijker laten gelden in het shirt van Ajax. De eerste goal wordt daarbij heel belangrijk, zo denkt hij. 'Bij Ajax worden doelpunten en assists verwacht en bij Feyenoord heeft hij bewezen die te kunnen leveren. Als je naar een andere club gaat, moet je zorgen dat je snel scoort en het uitblijven van een doelpunt geen thema wordt. Daar moet je ook een beetje geluk bij hebben. Tegen NEC gaf hij één assist, maar dat hadden er ook vier kunnen zijn, want hij zette zes keer iemand in scoringspositie.'

Eén ding weet Blinker in ieder geval wel zeker: Berghuis gaat slagen bij Ajax. Hij verwacht dat hij in Amsterdam een 'sensatie' wordt. 'Of eigenlijk een sensatie blijft, want bij ons was hij ook heel goed. Ik ben overigens wel benieuwd hoe Steven het in de Champions League gaat doen, want dat is wel een ander niveautje dan de Eredivisie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.