Inan: 'Rulli maakt in de opbouw niet veel verschil ten opzichte van Pasveer'

door Cristian de Jong 107

Bron Algemeen Dagblad

Inan: 'Rulli maakt in de opbouw niet veel verschil ten opzichte van Pasveer'

door Cristian de Jong 107

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Johan Inan begrijpt niet waarom Ajax nog geen nieuwe verdediger heeft aangetrokken. De Amsterdammers hebben niet veel opties in de defensie en zijn daar juist de afgelopen periode zeer kwetsbaar geweest, ziet de journalist. Inan betwijfelt daarnaast of er binnenkort een nieuwe verdediger aan de selectie van Alfred Schreuder zal worden toegevoegd.

'Merkwaardig vind ik dat de eerste aankoop in de winter niet een verdediger was met opbouwende kwaliteiten, maar een keeper', doelt Inan op de komst van Argentijn Gerónimo Rulli in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. De kersvers wereldkampioen hield in zijn eerste twee wedstrijden echter wel de nul. Desondanks is Inan nog niet overtuigd van de goalie. 'Hij maakt in de opbouw niet heel veel verschil ten opzichte van Remko Pasveer, volgens mij.'

Inan over nieuwe verdediger

Volgens Inan doet Ajax er goed aan om zo snel mogelijk een nieuwe verdediger aan te trekken. 'Als Ajax de eerste seizoenshelft geanalyseerd had, dan kom je tot de conclusie dat je minimaal één of twee verdedigers nodig hebt die zowel lengte, kopkracht en opbouwende kwaliteiten hebben. Zeker als je weet dat je afscheid neemt van Daley Blind.' De Amsterdammers hadden dus in de ogen van Inan al veel eerder een verdediger aan moeten trekken om de defensie te versterken.

'Het liefst is zo'n verdediger al aan het begin van het jaar binnen, zodat je hem in de eerste weken al meteen kan opstellen', gaat hij verder. De journalist betwijfelt of Ajax ertoe in staat is om deze verdediger binnen enkele weken aan te trekken. 'Maar goed, hij is er nog steeds niet en we moeten nog maar eens zien of hij er binnen nu en een paar weken is', aldus Inan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.