Driessen kritisch op Ajax-defensie: 'De bal is hun grootste vijand op het veld'

door Cristian de Jong 48

Bron De Telegraaf

Driessen kritisch op Ajax-defensie: 'De bal is hun grootste vijand op het veld'

door Cristian de Jong 48

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ziet dat de defensie van Ajax 'zo lek als een mandje' is. De Amsterdammers wisten ook tegen FC Twente niet te winnen en gaan zodoende met vijf punten achterstand op koploper Feyenoord De Klassieker in.

Driessen is kritisch over de defensieve spelers van Ajax. Vooral Calvin Bassey en Jorge Sánchez krijgen er flink van langs. 'Opbouwend geven de Ajax-verdedigers niet thuis en dat zullen Bassey en Sánchez ook nooit doen. De bal is hun grootste vijand op het veld', schrijft de columnist in De Telegraaf.

Het tweetal maakt niet bepaald indruk op Driessen, zo schrijft hij. 'De positie links centraal in de verdediging zou Bassey uit zijn lijden verlossen, of liever nog een plaats op de reservebank. Met Bassey keer op keer opzichtig de hand boven het hoofd te houden als overbetaalde aankoop maakt Alfred Schreuder zich niet geloofwaardiger.' Ook Sánchez weet Driessen niet te overtuigen. De chef voetbal van De Telegraaf vraagt zich af hoe Ajax groen licht voor de transfer van de Mexicaan heeft kunnen geven. 'De Amsterdamse standaard moet veel hoger liggen dan bij een ordinaire enkelschopper uit Midden-Amerika', aldus Driessen.

'Dure misrekeningen bij Ajax’ beleidsbepalers'

Verdedigend is Ajax niet wat het geweest is, weet Driessen. De journalist is van mening dat de Amsterdammers te snel verdedigers als Perr Schuurs en Sven Botman heeft laten gaan. 'Torino FC betaalde Ajax eind augustus 2022 negen miljoen euro voor Schuurs. Vijf maanden later is hij zo’n 25 miljoen euro (!) waard.' Ook Botman is in waarde gestegen sinds zijn vertrek uit Amsterdam. 'In Frankrijk werd hij kampioen en vertrok vorige zomer voor bijna veertig miljoen euro naar Newcastle United. Niet toevallig doet hij evenals bij Lille OSC uit het niets mee om het kampioenschap in Engeland. Dure misrekeningen bij Ajax’ beleidsbepalers.'

Met het oog op De Klassieker staat de druk er wederom op bij Schreuder. De oefenmeester zal moeten winnen, wil het nog zicht houden op de landstitel. 'Lukt dat niet, dan ziet het er slecht uit voor Ajax en Schreuder. Halverwege de competitie rest dan slechts de strijd om plaats twee voor een plaats in de voorronde van de Champions League met AZ, PSV en FC Twente.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.