Driessen vreest voor Schreuder: 'Blijven zeges uit, dan is een breuk onvermijdelijk'

door Cristian de Jong 42

Bron De Telegraaf

Driessen vreest voor Schreuder: 'Blijven zeges uit, dan is een breuk onvermijdelijk'

door Cristian de Jong 42

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Alfred Schreuder ontslagen wordt als trainer van Ajax, mocht zijn ploeg geen resultaat halen tegen tegen FC Twente en Feyenoord. Ajax is 2023 begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij NEC en zodoende zit ook in het nieuwe jaar de druk er volledig op bij trainer Schreuder, ziet Driessen.

'Met een verzwakte ploeg heeft Schreuder het lek nog niet boven gekregen, uit bij NEC', begint Driessen in zijn column in De Telegraaf. Zo ontbraken Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus wegens ziekte. Toch kregen de Amsterdammers genoeg kansen om de drie punten mee naar de hoofdstad te nemen. 'Na vier duels zonder zege heeft de trainer snel resultaat nodig tegen FC Twente en Feyenoord', weet de columnist.

Mocht er ook niet gewonnen worden tegen FC Twente en Feyenoord, lijkt het volgens Driessen einde verhaal voor Schreuder bij Ajax. Al is een mogelijke vervanger nog niet in beeld. 'Ajax heeft een alternatief voor Schreuder niet voor het uitkiezen, maar blijven zeges uit en botert het niet tussen trainer en spelers, dan is een breuk onvermijdelijk.'

Reserverol Wijndal

Wat Driessen ook opvallend vond, was de reserverol van Owen Wijndal. De verdediger kwam ook na het vertrek van Daley Blind niet in aanmerking op een basisplaats. Wijndal kwam tevens niet eens in actie in Nijmegen en zat daarmee de volledige wedstrijd uit op de bank. 'Of het aan de trainer ligt of aan de motivatie van Wijndal; vreemd was dat de linksachter na het vertrek van Blind valt te verwijten dat hij te weinig levert', aldus Driessen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.