'Hopelijk krijgt Gorter ooit de kans zich te revancheren'

door Gino Haverkamp 105

Bron De Telegraaf

'Hopelijk krijgt Gorter ooit de kans zich te revancheren'

door Gino Haverkamp 105

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Carlo l'Ami schrijft Jay Gorter zeker nog niet af na zijn optreden tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal. Bij enkele goals zag de sluitpost van Ajax er niet goed uit. Wat l'Ami betreft moet Gorter de kans krijgen om zich te revancheren.

Volgens l'Ami, zelf veertien jaar lang werkzaam geweest als keeperstrainer in Amsterdam, heeft Gorter kwaliteiten genoeg, maar is het momenteel vooral een mentale kwestie bij hem. 'Ik ken Jay zelf niet, maar hoop dat hij mentaal zo sterk is dat hij deze wedstrijd een plekje kan geven en er sterker uitkomt. Ajax zal hem helpen', zegt hij tegen De Telegraaf.

De oud-sluitpost stelt dat Ajax ook niet de meest ideale club is om door te breken als keeper, omdat een Ajax-doelman doorgaans niet heel erg vaak in actie hoeft te komen. 'Het vervelende voor een keeper bij Ajax is dat je maar een paar momenten krijgt om je te onderscheiden. Op die twee, drie ballen word je afgerekend.' Volgens l'Ami had André Onana in het seizoen 2016/17 de mazzel dat hij zich wel direct kon onderscheiden. 'Wat André hielp, en Jay dus niet, is dat het in zijn geval snel goed ging. In zijn tweede wedstrijd pakte hij uit bij Go Ahead Eagles een strafschop en dan rijdt die trein en ben je onderweg. Het vertrouwen van André, maar ook van zijn trainers, medespelers en de fans groeide per wedstrijd. Dan zit je er lekker in.'

Tweede kans voor Gorter

l'Ami hoopt dat Gorter nog de kans krijgt zich te revancheren. 'Alfred kennende zullen hij en zijn staf ongetwijfeld een afgewogen beslissing nemen', zegt hij over wie de vaste doelman wordt. 'Wat ik wel hoop, is dat Gorter ooit de kans krijgt zich te revancheren. Dat hij kan laten zien dat hij een goede keeper is, want dat is hij.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.