Gullit kritisch op Bergwijn en Memphis: 'Dan moet je ook leveren en dat gebeurde niet'

door Cristian de Jong 79

Bron De Telegraaf

Gullit kritisch op Bergwijn en Memphis: 'Dan moet je ook leveren en dat gebeurde niet'

door Cristian de Jong 79

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ruud Gullit heeft kritisch gekeken naar het Nederlands elftal op het WK in Qatar. De oud-voetballer is tijdens het WK analist bij beIN Sports en heeft daarom alle wedstrijden van Oranje op de voet gevolgd. Zo was hij onder meer niet te spreken over de uitspraken van Memphis Depay.

Memphis gaf in de groepsfase van het toernooi aan dat hij de voorkeur zou hebben om met Steven Bergwijn in de spits te spelen, in plaats van Cody Gakpo. Bergwijn begon in de wedstrijd tegen Senegal nog in de basis, maar de aanvaller moest het vervolgens vaak doen met een plekje op de bank. Toch sprak Memphis zijn voorkeur uit.

'Dat is raar', schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. 'Dan geef je Gakpo en Davy Klaassen een knietje, of in elk geval één van de twee.' Klaassen was namelijk de man die geslachtofferd werd als Bergwijn en Memphis in de spits zouden beginnen. 'Je kunt me alles vertellen, maar dat vinden die jongens niet leuk', vervolgt Gullit.

Gullit niet tevreden over Memphis en Bergwijn

In de kwartfinale tegen Argentinië begon Bergwijn weer eens in de basis. Hij stond samen met Memphis in de spits. Gakpo functioneerde kort daarachter en Klaassen moest toekijken vanaf de bank. Volgens Gullit pakte dit echter niet goed uit. 'Even later speelde Memphis wel met Bergwijn en hebben we ze gezien samen? Dan moet je ook leveren en dat gebeurde niet. Dat zijn processen in een groep die iets met het elftal doen', aldus Gullit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.