Gouka onder de indruk van Union Berlin: 'Ik vond ze heel degelijk in de ArenA'

door Timo Suur 16

Bron Algemeen Dagblad

Gouka onder de indruk van Union Berlin: 'Ik vond ze heel degelijk in de ArenA'

door Timo Suur 16

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Mikos Gouka is van mening dat Union Berlin de lichte favoriet is tegen Ajax, zo zegt hij in de AD Voetbalpodcast. De heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League eindigde in een 0-0 gelijkspel. De return vindt donderdagavond plaats om 21.00 uur in Berlijn.

De journalist denkt dat de Duitsers een klein voordeel hebben in de returnwedstrijd. 'Ik ga op zestig om veertig zitten voor Union Berlin, omdat ik ze heel degelijk vond in de ArenA. Ze hebben daar alleen het verschil niet gemaakt.' Gouka denkt wel dat de ervaring van de Ajacieden nog een beslissende doorslag kan gaan geven. 'De spelers van Union Berlin hebben niet zo heel veel gespeeld op Europees niveau', zo stelt hij.

Gouka verwacht van spelers als Steven Bergwijn en Mohammed Kudus dat ze het verschil kunnen maken tegen de Duitsers. In de heenwedstrijd gaven ze weinig ruimte aan de Ajacieden, maar de journalist verwacht dat dit in de return anders gaat zijn. 'Dit zou een wedstrijd kunnen zijn waarin er ruimte komt voor hen. Union Berlin moet ook naar voren komen om kwalificatie af te dwingen', zo zegt de journalist.

Union Berlin is een stugge tegenstander

Union Berlin is een lastige tegenstander om tegen te spelen, zo bleek ook wel in Amsterdam. Gouka denkt niet dat de Duitsers hun speelwijze gaan aanpassen in eigen huis. 'Ik verwacht dat Union Berlin voorzichtig voor de dag komt met een 0-0 als uitgangspositie, want een tegengoal kan fataal zijn.' De journalist is in 2021 met Feyenoord - toen de Rotterdammers tegen Union Berlin speelde - meegereisd naar Berlijn, maar toen speelde de opponent niet in het eigen stadion. Hij verwacht nu een ander sfeertje dan toen. 'Het zal hectisch worden. De Duitsers zijn erg fit, maar het is niet zo dat ze alle wedstrijden heel makkelijk winnen. Het moet er nu uitkomen voor Ajax, want ze willen hun naam hoog houden in Europa.'

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 3,30 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.