Driessen zou ervaren trainer aanstellen bij Ajax: 'Dan kweek je direct rust'

door Timo Suur 31

Bron De Telegraaf

Driessen zou ervaren trainer aanstellen bij Ajax: 'Dan kweek je direct rust'

door Timo Suur 31

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van het beoordelingsvermogen bij Ajax. Dat zegt de journalist van De Telegraaf na afloop van de bekerfinale tussen Ajax en PSV. Daarnaast denkt hij dat Ajax er verstandig aan doet om een ervaren trainer voor de groep te zetten bij de Amsterdammers.

'Mislintat heeft aangegeven dat hij op poleposition ligt, maar we moeten afwachten of dat nog steeds zo is', zo begint Driessen over de positie van John Heitinga als hoofdtrainer van Ajax. De journalist denkt dat het verstandig is om een trainer voor de groep te zetten bij Ajax die zijn sporen al heeft verdiend. 'Dan kweek je direct rust en dan zal het ook op het hogere niveau in de club, bij de rvc, clubleiding en de directeur voetbalzaken, rustgeven. Het blijft onduidelijk of Heitinga goed genoeg is voor Ajax', zo legt Driessen uit.

Vervolgens spreekt de journalist zijn zorgen uit over de keuzes bij de Amsterdammers. 'Ik heb over het beoordelingsvermogen van deze top bij Ajax geen hoge pet op als ik zie wat voor puinhoop ze ervan hebben gemaakt na het vertrek van Overmars en Ten Hag.’ Sinds het vertrek van Overmars als directeur voetbalzaken bij Ajax lijkt het constant chaos te zijn in Amsterdam. Zo probeerde de clubleiding het eerst op te lossen door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar naar voren te schuiven met ondersteuning van Edwin van der Sar, maar afgelopen maand werd er met Sven Mislintat alsnog een vervanger aangesteld.

Driessen gaat zich weinig herinneren van de bekerfinale

Op de vraag of we deze bekerfinale over een paar jaar nog zullen herinneren is Driessen duidelijk. 'De penaltyserie misschien', zo zegt de journalist. Hij is van mening dat beide teams het verschil niet konden maken in de reguliere speeltijd, maar ook niet in de verlenging. 'Ze hadden te weinig individuele kwaliteiten daarvoor.' Tot slot gaat Driessen ook nog in op het gedrag van sommige spelers op het veld en geeft hij een compliment aan de supporters. 'De spelers hebben een voorbeeldfunctie. Het publiek heeft zich deze wedstrijd wel voorbeeldig gedragen. Beide supportersgroepen verdienen daar een compliment voor. Dat is heel knap, want op het veld liepen de emoties hoog op.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.