Driessen: 'Ongekend staaltje brutaliteit van mensen die elkaar tot het einde blijven beschermen'

door Jari Perridon 106

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Ongekend staaltje brutaliteit van mensen die elkaar tot het einde blijven beschermen'

door Jari Perridon 106

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf uitgehaald naar Ajax-commissarissen Michael van Praag en Leo van Wijk. Volgens Driessen zijn de twee alleen maar bezig met het schoonvegen van hun eigen straatje en lopen de spanningen met de bestuursraad hoog op. Dit naar aanleiding van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van dinsdagochtend.

'De bestuursraad als vertegenwoordiging van de grootaandeelhouder Ajax werd geschoffeerd en kreeg onder uit de zak van Van Wijk. Alleen omdat de bestuursraad kritisch was op de RvC-leden en niet op de handen bleef zitten, maar de commissarissen juist terechtwezen vanwege onvoldoende toezicht', aldus Driessen, die het meer dan terecht vindt dat de bestuursraad zich niet neerlegt bij een langer verblijf van de commissarissen, nadat ze de club 'te grabbel gooide' door opzichtig falen.

'Het was treurig te constateren dat Van Praag en Van Wijk ten onrechte bleven volharden in het schoonvegen van het straatje van hun gesjeesde voorgangers in de RvC en van hun huidige vertrekkende collega-commissarissen Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick. Alles was de schuld van Sven Mislintat, de toezichthouders viel niets te verwijten. Sterker, ze waren volgens Van Praag en Van Wijk slachtoffer van critici, die deze dwaallichten openlijk ter verantwoording durfden te roepen', vervolgt Driessen zijn column.

Falende headhuntersbureau gaat op zoek naar algemeen directeur voor Ajax

'Maar het waren toch echt al deze inmiddels dik betaalde commissarissen en directieleden, die verkeerde inschattingen maakten en verantwoordelijk waren voor de aanstelling van incapabele, feilbare commissarissen, tekortschietende directeuren en het in de arm nemen van het onbekwame en keer op keer falende headhuntersbureau De Vroedt & Thierry', aldus Driessen, die niet begrijpt dat Ajax opnieuw in zee gaat met dit headhuntersbureau.

Volgens de journalist is het een aanfluiting dat het bureau desondanks opnieuw door Van Praag en Van Wijk is gevraagd om op zoek te gaan naar een geschikte algemeen directeur en commissarissen voor Ajax. 'Een ongekend staaltje brutaliteit van mensen en partijen die elkaar tot het einde der tijden blijven beschermen en de hand boven het hoofd houden', uit Driessen zijn onbegrip over de huidige situatie in Amsterdam.

'Het heeft Ajax alleen maar bestuurlijke, financiële en sportieve ellende bezorgt en daarom is het de hoogste tijd dat ook Van Praag en Van Wijk zo snel mogelijk vertrekken. Nee, niet oprotten met die mannen. Zulke bewoordingen zijn voorbehouden aan een gefrustreerde, ogenschijnlijk overspannen en niet functionerende Ajax-commissaris als Van Wijk', sluit Driessen af.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.