Driessen: 'Het imago van Nederland als voetballand incasseerde de zoveelste knauw'

door Timo Suur 22

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Het imago van Nederland als voetballand incasseerde de zoveelste knauw'

door Timo Suur 22

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen is niet te spreken over het wangedrag van de supporters in de halve finales van de TOTO KNVB Beker. Bij het duel tussen SV Spakenburg en PSV waren er homofobe spreekkoren te horen en bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax werd Davy Klaassen geraakt door een aansteker vanuit het Feyenoord-publiek.

'De anticlimax na de historische bekeraffiches in de halve finales van de KNVB-beker is terecht enorm', zo begint Driessen zijn column in De Telegraaf. 'Het imago van Nederland als voetballand incasseerde de zoveelste knauw.' Het waren niet de eerste incidenten van dit seizoen. Afgelopen weekend werd er door uitfans van sc Heerenveen vuurwerk op het veld gegooid en twee weken eerder werd FC Groningen-speler Jetro Willems zelfs geslagen door een eigen supporter.

'Na alle supportersellende van de laatste maanden bij diverse clubs en wedstrijden wordt de roep om daadkrachtig optreden steeds sterker', zo vervolgt de columnist zijn verhaal. 'Het gaat niet lang meer duren of clubs zullen de rekening moeten betalen om hun feestje te mogen organiseren. De enorme aanslag op de politiecapaciteit valt niet meer te verantwoorden.' Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, wilde voor het bekerduel tussen de twee aartsrivalen experimenteren met de terugkeer van uitsupporters. 'Die bij voorbaat onzalige gedachte verstopt hij na woensdagavond weer voor jaren in zijn onderste bureaulade.'

'Zonder supporters is er nauwelijks een supportersprobleem'

'Tijdens de coronaperiode, toen er zonder publiek werd gespeeld, waren de incidenten op de vingers van één hand te tellen. De actuele denktrant blijft steeds: zoek een oplossing onder de huidige omstandigheden', zo schrijft Driessen. 'Zonder supporters is er nauwelijks een supportersprobleem.' De columnist heeft wel een idee om de incidenten in stadions te verminderen. 'Nodig alleen de fans uit waarvoor je verantwoordelijkheid durft te dragen en die je zeker bij je wedstrijden aanwezig wilt hebben. Wie erbij wil horen, zal zich aan jouw uitnodigingsbeleid moeten conformeren en is anders niet welkom of wordt geweerd. Omdat ze niet welkom zijn, hoef je de raddraaiers ook niet te verbannen.'

Zie jij Ajax zondagmiddag met 3-0 winnen van Fortuna Sittard?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.