KNVB scherpt maatregelen aan: eerder definitieve staking bij wangedrag publiek

door BadembaBarrie 120

Bron KNVB

KNVB scherpt maatregelen aan: eerder definitieve staking bij wangedrag publiek

door BadembaBarrie 120

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB komt met aangescherpte maatregelen na de aanval op Davy Klaassen tijdens De Klassieker van woensdagavond. Dat schrijft de voetbalbond donderdagavond op de eigen website. De verscherpte regels zijn van toepassing op het gooien van voorwerpen op of het betreden van het veld. De maatregelen komen erop neer dat een wedstrijd eerder definitief gestaakt wordt.

Voor het gooien van voorwerpen schrijft de voetbalbond het volgende. 'Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd opnieuw hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.' Als de gegooide voorwerpen iemand op het veld raken, volgen er meteen stevige maatregelen. 'Dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.'

De KNVB gaat een vergelijkbare mate en volgorde van straffen toepassen op veldbetreding. Met andere woorden: betreedt iemand vanuit het publiek ongeoorloofd het veld, zal de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk staken. Gebeurt het na de hervatting nogmaals, wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Mocht iemand vanuit het publiek het veld opkomen en een speler of scheidsrechter aanvallen, wordt de wedstrijd meteen definitief gestaakt.

'Uitgangspunt blijft dat voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig moet zijn'

De maatregelen zijn bedoeld om potentiële daders af te schrikken en zo bovenal de sport leuk te houden voor de massa en veilig voor de spelers en scheidsrechters. 'Het veld is heilig', zo schrijft de KNVB onder meer op de site. 'De veiligheid in en rond een stadion is topprioriteit en doen we samen met clubs, supporters, gemeentes, OM, politie en kabinet. Het uitgangspunt blijft dat het voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig moet zijn voor alle echte supporters.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.