Driessen ergert zich aan Van Gaal: 'Dat is een topkeeper en dat deed Pasveer'

door BadembaBarrie 24

Bron ESPN

Driessen ergert zich aan Van Gaal: 'Dat is een topkeeper en dat deed Pasveer'

door BadembaBarrie 24

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen ergert zich aan de bagatellisering door Louis van Gaal van de prestaties van Remko Pasveer. De doelman van Ajax kreeg na zijn optredens namens Oranje tegen Polen en België lovende kritieken van velen, maar Van Gaal wilde daar niet helemaal in mee gaan. Onterecht, zo vindt Driessen, al lijkt tafelgenoot Kenneth Perez het daar niet volledig mee eens te zijn.

'Ik vond het wel heel opvallend dat Van Gaal zijn (Pasveer, red.) prestatie continu aan het downplayen was', haalt Driessen het onderwerp aan bij Voetbalpraat op ESPN. De chef voetbal van De Telegraaf zag Pasveer doen wat hij moest doen. 'Een topkeeper is volgens mij iemand die de nul weet te houden en als hij maar één bal op doel krijgt, die juist pakt. En dat deed hij', is Driessen duidelijk. De journalist zag Pasveer dit bovendien al vaker doen. 'Ik heb hem bij Sparta - Ajax ook gezien. Toen kreeg hij twee ballen op doel, twee behoorlijk moeilijke ballen, en die pakte hij ook.'

Perez heeft op zijn beurt meer begrip voor Van Gaals standpunt. 'Wat hij denk ik wil benadrukken, en dat ben ik wel met hem eens, is dat een keeper ook wel wat mag pakken', opent hij. 'Van deze ballen (tegen Polen en België, red.) verwacht je dat hij ze pakt, dus ik snap wel dat Van Gaal niet mee wil gaan in die euforie', aldus Perez, die zich wel kan vinden in Driessens interpretatie van een topkeeper.

'Lijkt mij dat Pasveer de nummer één is'

Van Gaal had wel goed nieuws voor Pasveer, want de bondscoach bevestigde dat hij de keeper zeer waarschijnlijk mee zal nemen naar het WK. Perez verwacht dat Pasveer daar ook gelijk als eerste keeper zal staan. 'Hij heeft twee keer gekeept, dus het lijkt mij dat hij op dit moment de nummer één is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.