Drie Ajacieden krijgen onvoldoende voor optredens tegen Ecuador

door Gino Haverkamp 17

Bron Algemeen Dagblad

Drie Ajacieden krijgen onvoldoende voor optredens tegen Ecuador

door Gino Haverkamp 17

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De Ajacieden van het Nederlands elftal hebben geen goede indruk achtergelaten op de rapporteurs van het Algemeen Dagblad. drie van de vier basisklanten tegen Ecuador (1-1) krijgen namelijk een onvoldoende: Davy Klaassen, Daley Blind en Steven Bergwijn. Ook Jurriën Timber liet geen onuitwisbare indruk achter.

Blind en Klaassen moeten het na gisterenavond doen met een vijf, een nipte onvoldoende. Blind begon als linksback, maar had zijn handen vol aan Ángelo Preciado. 'Het was vooral verdedigen voor de routinier', constateert rapporteur Mikos Gouka. 'Hij zag Ángelo Preciado brutaal de regie in handen nemen op de linkerflank van Oranje.' De ervaren Ajacied had daar geen antwoord op.

Klaassen daarentegen was nog best belangrijk, toen hij na vijf minuten een beslissend balletje gaf op Cody Gakpo, die vervolgens de openingstreffer voor zijn rekening nam. Dat was het echter ook wel voor Klaassen. 'De aangever van de 1-0, maar daar bleef het bij', valt er te lezen. 'Hij bood niet de diepgang en de balvastheid waarop werd gespeculeerd door Van Gaal.'

Bergwijn krijgt hetzelfde cijfer als zijn twee mede-Ajacieden. Als spits kon de zomeraankoop niet bekoren. 'Voor hem zat de tweede wedstrijd er al na een helft op. De Ajacied maakte plaats voor Memphis Depay, na een tamelijk anoniem optreden.'

Eén fout Timber kost Oranje de kop

Een 5,5. Daar moet Timber het mee doen. Een nipte voldoende dus, maar ook de centrumverdediger speelde zeker niet zijn beste wedstrijd in het oranje. 'De Ajacied speelde als vervanger van Matthijs de Ligt niet onverdienstelijk', klinkt het in eerste instantie nog positief. 'Maar zijn nonchalante balverlies in aanloop naar de 1-1 bleek peperduur.' Die mening heeft Timber zelf overigens ook.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.