Timber toont zich zelfkritisch: 'Ik dribbel op een plek waar ik niet moet dribbelen'

door Jesse ter Haar 17

Bron NOS

Timber toont zich zelfkritisch: 'Ik dribbel op een plek waar ik niet moet dribbelen'

door Jesse ter Haar 17

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber, vrijdag basisspeler bij het Nederlands elftal, is kritisch op zijn rol bij de 1-1 van Ecuador. De Ajacied kreeg de bal op het middenveld ingespeeld, ging een dribbel aan en verloor de bal. De tegenstander scoorde uit de aanval die daaruit voortkwam.

'Ik dribbel op een plek waar ik eigenlijk niet moet dribbelen, simpel', klinkt Timber zelfkritisch in gesprek met de NOS. 'Ik wist dat ik hem zou krijgen, hij (Frenkie de Jong, red.) keek me aan. Ik keek hem terug aan, dus ik verwachtte hem. Je weet dat zij heel agressief zijn en er kort op zitten, dus dat is balverlies. Jammer dat er een goal uitkomt.'

Niet alleen op persoonlijk vlak, maar met zijn team beleefde Timber vrijdag een vervelende dag. 'Het is teleurstellend, omdat je niet wint. We hebben niet goed gespeeld, maar er nog wel een punt uitgesleept. Het was niet goed. We hebben niet genoeg gecreëerd als team, terwijl we wel heel veel kwaliteit hebben om genoeg te creëren. Het is iets waar we aan moeten gaan werken.'

Timber mist agressiviteit

Het Nederlands elftal kwam vrijdag tegen Ecuador vrijwel geen moment in het eigen spel. In balbezit werden er maar amper aanvallen opgezet en op het middenveld was Ecuador vaak te sterkste. De uitleg van Timber? 'Zij waren agressiever dan wij, dat is niet goed', klinkt hij even simplistisch als duidelijk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.