Derksen ziet Van Praag terugkrabbelen: 'Die heeft iets te hoog en agressief van de toren geblazen'

door Jari Perridon 204

Bron Vandaag Inside

Derksen ziet Van Praag terugkrabbelen: 'Die heeft iets te hoog en agressief van de toren geblazen'

door Jari Perridon 204

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Johan Derksen merkt dat Michael van Praag terugkrabbelt. Dit concludeert hij nadat bekend is gemaakt dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) graag toelichting wil geven op het besluit om Alex Kroes direct op non-actief te zetten. Derksen gaat er nog altijd van uit dat Van Praag van Kroes af wil. De voorzitter van de Raad van Commissarissen maakte vorige week duidelijk dat er voor de geschorste Kroes geen weg meer terug is bij Ajax.

Met de komst van Kroes leek er eindelijk een beetje rust te komen binnen het bestuur van de Amsterdamse club. Nog geen drie weken later werd Kroes geschorst omdat er sterke vermoedens waren dat de algemeen directeur gehandeld zou hebben met voorwetenschap. De RvC kwam in actie en besloot om Kroes direct te schorsen.

'Michael is een beetje aan het terugkrabbelen', begint Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. 'Die heeft iets te hoog en agressief van de toren geblazen. Die directeur, die Alex (Kroes, red.), heeft heel veel medestanders. Die jongen loopt al veertig jaar bij Ajax rond en er zijn 131 Ajax-leden die zich bij de bestuursraad hebben gemeld. Die willen dit niet. Zij blijven erbij dat Kroes de doodstraf krijgt voor door rood rijden.'

Van Praag ging ook de in de fout

'Ze vinden dat Van Praag hem van een misdrijf beticht', vervolgt Derksen. 'Vervolgens doet hij het zelf en dan spreekt hij van een administratieve fout', doelt hij op de honderd aandelen die Van Praag niet meldde bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Eerder deze week kwam al naar buiten dat de leden van Ajax excuses willen zien van Van Praag naar Kroes na het plegen van karaktermoord op de geschorste algemeen directeur.

Op 21 mei zal een Buitengewone Algemene Vergadering Aandeelhouders (BAVA) plaatsvinden. Hier worden onder meer de uitkomsten van het KPMG-onderzoek naar Sven Mislintat besproken en het voorgenomen ontslag van Kroes.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.