De Mos kritisch op aantrekken Brobbey: 'Heb daar zo mijn twijfels over'

door Thijs Zwagerman 48

Bron OnlineWedden24

De Mos kritisch op aantrekken Brobbey: 'Heb daar zo mijn twijfels over'

door Thijs Zwagerman 48

Bron OnlineWedden24

Laatst geüpdatet

Aad de Mos is nog niet geheel overtuigd van de kwaliteiten van Brian Brobbey. De spits wordt het komende halfjaar door Ajax gehuurd van RB Leipzig en in Amsterdam is men vol lof over zijn aanwinst, maar De Mos heeft zijn twijfels bij het aantrekken van Brobbey.

De voormalig trainer begrijpt dat Ajax een extra spits aan wilde trekken, omdat de spoeling achter Sébastien Haller dun is. Echter vindt De Mos de positieve reacties op het aantrekken van Brobbey overdreven. ‘Wie zegt mij dat Brobbey het gaat doen? Ik heb daar zo mijn twijfels over. Iedereen loopt maar achter die optocht aan. Het is niet voor niets dat hij bij RB Leipzig niet speelde. Het is iemand die wat teweeg kan brengen als hij invalt, met zijn snelheid en zijn werklust, maar of het een speler is die van minuut één het voetbal beheerst zoals Ajax dat wil spelen, daar zet ik mijn vraagtekens bij’, stelt De Mos tegenover OnlineWedden24.

De oud-trainer van onder meer Ajax zegt vervolgens dat hij verwacht dat Ajax zich deze winter met nog een aanvaller wil gaan versterken. De naam van Steven Bergwijn wordt regelmatig gelinkt aan Ajax en De Mos denkt dat de buitenspeler een welkome aanvulling op de Ajax-selectie zal zijn. ‘Als Overmars de kans krijgt om Bergwijn te halen bij Tottenham dan zal ie het niet laten, denk ik.’

'Had meer verwacht van Danilo en Neres'

Tot slot spreekt De Mos zijn teleurstelling uit over twee Braziliaanse aanvallers. Danilo Pereira en David Neres kunnen de voormalig oefenmeester niet bekoren. ‘Ik had ook veel meer verwacht van Danilo en Neres. Dat zijn toch spelers die met veel tamtam gehaald zijn vanuit Brazilië, maar niet echt doorbreken. Neres heeft het niet kunnen bevestigen en zijn vriendje Antony is hem zomaar voorbij gelopen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.