'Na één wedstrijd zei Erik dat het tijd werd dat ik naar huis kwam'

door Melle Goekoop 19

Bron Ajax

'Na één wedstrijd zei Erik dat het tijd werd dat ik naar huis kwam'

door Melle Goekoop 19

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is uitermate tevreden met zijn overstap naar Ajax. De aanvaller vertrok afgelopen zomer uit Amsterdam naar RB Leipzig, maar hij keerde deze winter op huurbasis terug in Amsterdam. Brobbey kwam in Duitsland weinig aan spelen toe, hij zag zijn vrienden en familie weinig en mede daarom koos hij voor een terugkeer naar Ajax, geeft hij aan op de clubkanalen.

Voor Brobbey was afgelopen zomer een lastige periode. 'Het was moeilijk als jonge jongen, want je maakt de keuze om weg te gaan. Het was met name erg moeilijk vanwege de negatieve reacties. Uiteindelijk heb ik het moeten oppakken.' De spits ging daar op zijn eigen manier mee om. 'Vrij rustig. Ik ben altijd kalm in mijn hoofd en ik heb mijn broers en mijn familie om op terug te vallen.'

Marc Overmars sprak met Brobbey na zijn vertrek. 'Hij wenste me gewoon succes en zei dat hij me heel snel terug zou gaan zien. Dat is gebeurd, ja', vertelt Brobbey daarover. In Duitsland bleef Brobbey in contact met Overmars en Erik ten Hag. 'Ik had altijd contact met Marc en ook met Erik. Na één wedstrijd zei Erik dat het tijd werd dat ik naar huis kwam. Toen appte Marc mij ook dat hij het ging regelen.'

Rugnummer achttien

In Leipzig kwam Brobbey weinig aan spelen toe, tot ergernis van de aanvaller zelf. 'De trainingen gingen allemaal top, maar de wedstrijden waren minder. Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld en dat is jammer. Het is een prima club, een prima team, een geweldige sfeer, dus ik kan niets slechts over de club zeggen.

Bij Ajax is de sfeer anders, geeft Brobbey toe. 'Het voelt als thuiskomen.' Wat hij het meest heeft gemist in Duitsland? 'Het hele leuke team. Ik kan met iedereen overweg.' Dit seizoen wil Brobbey zijn steentje bijdragen en prijzen pakken. Dat gaat hij doen met rugnummer achttien. 'In de E1 had ik ook achttien als rugnummer. Daar heb ik goede herinneringen aan; we hadden toernooitjes en daar werd ik vaak topscorer', aldus de teruggekeerde spits.

Bookmaker: Manchester City lichte favoriet voor CL-eindzege, Ajax staat zevende

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.