De Boer somber over kansen Ünüvar: 'Denk niet dat hij Ajax 1 uiteindelijk gaat halen'

door Bart Veenstra 57

Bron Voetbal International

De Boer somber over kansen Ünüvar: 'Denk niet dat hij Ajax 1 uiteindelijk gaat halen'

door Bart Veenstra 57

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer verwacht niet dat Naci Ünüvar het nog gaat maken in Ajax 1. Dat laat hij blijken in een interview met Voetbal International over Mohamed Ihattaren. Ünüvar speelt op dit moment op huurbasis bij het Turkse Trabzonspor, terwijl hij eerder nog smaakmaker was in de jeugdopleiding van Ajax.

Volgens De Boer 'lukt het beklimmen van de berg' de meeste spelers wel. 'Maar er als talent op blijven, is een stuk lastig', zo ziet De Boer. 'Ik moet denken aan Naci Ünüvar. Ik heb hem nog niet afgeschreven, maar een paar jaar geleden was hij het grootste talent van Ajax. Iedereen was het erover eens dat hij een grote speler zou worden. Als ik hem nu op een weegschaal leg, denk ik niet dat hij Ajax 1 uiteindelijk gaat halen. Je hebt als talent echt een lange weg te gaan.'

Ünüvar speelt op dit moment op huurbasis bij Trabzonspor. Bij de Turkse club speelde Ünüvar tot nu toe pas drie keer mee. In de Europa League mocht hij twee keer invallen, waarbij hij kwam tot 28 minuten. In de Turkse competitie staat de teller tot dusver op slechts negen minuten.

Vergelijking tussen Til en Ihattaren

De Boer maakt in het interview ook de vergelijking tussen Ihattaren en Guus Til. Het laat zien dat voetbal meer is dan alleen talent en kwaliteiten. 'Daar zijn genoeg voorbeelden van. Als ik nu vraag welke voetballer beter is: Guus Til of Mo Ihattaren? Waarschijnlijk zegt iedereen Ihattaren. Wat hij heeft in zijn pink, heeft Til in zijn hele lichaam. Maar Til zit in de voorselectie van Oranje en Ihattaren is nergens te bekennen. Het gaat niet alleen om talent. Bij profvoetbal komt veel meer kijken.'

Eerder deze week bracht Ajax naar buiten dat het de optie tot koop in het huurcontract van Ihattaren niet licht. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Juventus. Ihattaren maakte in de zomer een deel van de voorbereiding van Ajax mee, maar haakte toen om privéredenen al snel af.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.