Ajax laat Ünüvar op huurbasis naar Trabzonspor vertrekken

door Bart Veenstra 122

Ajax laat Ünüvar op huurbasis naar Trabzonspor vertrekken

door Bart Veenstra 122

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdagmiddag bevestigd dat Naci Ünüvar voor de rest van het seizoen op huurbasis bij Trabzonspor speelt. Op Ajax.nl valt te lezen dat de verhuur per direct is en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2023.

Ünüvar verlengde eerder deze zomer nog zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2026. In de voorbereiding hoopte hij op een serieuze kans bij het eerste elftal, maar het talent heeft te maken met veel concurrentie op zijn positie. Zodoende biedt een verhuur aan Trabzonspor mogelijk meer perspectief op speeltijd op het hoogste niveau.

Bij Ajax moet Ünüvar op de tien-positie concurreren met onder meer Dusan Tadić, Steven Berghuis, Davy Klaassen en Mohammed Kudus. Op de linksbuitenpositie, waar Ünüvar in de jeugd en namens Jong Ajax geregeld speelde, heeft hij onder meer Steven Bergwijn en nogmaals Tadić voor zich.

Samenspelen met Denswil bij Trabzonspor

Bij Trabzonspor kan Ünüvar mogelijk meer minuten maken op het hoogste niveau. Trabzonspor werd vorig seizoen kampioen van Turkije, maar liep in de play-offs een Champions League-ticket mis toen over twee duels werd verloren van FC Kopenhagen. Zodoende speelt Trabzonspor dit seizoen in de Europa League. Bij Trabzonspor komt Ünüvar te spelen met oud-Ajacied Stefano Denswil. Beide spelers zijn overigens goed bevriend met elkaar.

Ünüvar, geboren op 13 juni 2003 in Zaandam, doorliep van 2011 de jeugdopleiding van Ajax en geldt al jarenlang als één van de grootste talenten. Op 22 januari 2020 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. In het bekerduel met SV Spakenburg (7-0) was hij direct trefzeker. In totaal kwam hij tot nu toe drie keer officieel in actie voor Ajax 1. Voor Jong Ajax speelde hij 73 keer, waarvoor hij 24 keer scoorde.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.