'Ünüvar staat op het punt om door Ajax verhuurd te worden'

door Bart Veenstra 497

Bron Algemeen Dagblad

'Ünüvar staat op het punt om door Ajax verhuurd te worden'

door Bart Veenstra 497

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax staat op het punt om Naci Ünüvar te verhuren. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. De middenvelder, die onlangs nog zijn contract tot de zomer van 2026 verlengde, heeft bij het eerste elftal van Ajax te maken met veel concurrentie.

Waar Ajax bekendstaat om zijn vruchtbare jeugdtak, heeft de club door de sportieve en financiële groei momenteel moeite om eigen beloften over de verhoogde drempel naar ontstane vacatures te tillen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Jurriën Timber toonde zich een blijvertje, maar spelers als Kenneth Taylor en Devyne Rensch hebben op dit moment nog flink wat scepsis weg te werken.

En dan Ünüvar: de talentvolle middenvelder word al jarenlang gezien als een belangrijke gegadigde om door te breken bij Ajax, maar zou nu op het punt staan om verhuurd te worden. Ünüvar moet namelijk drie in de voorbije jaren gekochte spelers voor zich dulden. Het Algemeen Dagblad doelt mogelijk op Davy Klaassen, Steven Berghuis en Mohammed Kudus, die allen geregeld op de tien-positie spelen.

In de podcast van het Algemeen Dagblad geeft Ajax-watcher Johan Inan aan dat FC Twente eerder in de transferperiode informeerde naar Ünüvar, al wilde de middenvelder toen nog voor zijn kansen bij Ajax gaan. Volgens Inan wordt er nu veel geïnformeerd naar Ünüvar vanuit de Eredivisie. Het talent zou geen voorkeur hebben voor een club die zijn wedstrijden op kunstgras speelt.

Schuurs en Klaiber willen Ajax verlaten

Perr Schuurs en Sean Klaiber willen Ajax eveneens verlaten, zo valt te lezen in de ochtendkrant. Van Schuurs is het bekend dat hij mogelijk aan de slag kan bij Torino. Met de mogelijke komst van de Turk Ahmetcan Kaplan (19) haakt Ajax al in op het vertrek van Schuurs.

Met Jorge Sánchez heeft Ajax inmiddels een nieuwe concurrent gevonden voor Rensch en zodoende lijkt de weg voor Klaiber vrij om te vertrekken. De rechtsback werd eerder gelinkt aan FC Utrecht, terwijl er ook clubs uit het Championship, Brazilië en de Amerikaanse MLS interesse zouden hebben.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

De bookmaker verwacht veel doelpunten bij Ajax - FC Groningen! Verwacht jij dat er minimaal vier doelpunten vallen? Zet in en krijg 1,80 keer je inzet terug bij minimaal vier goals!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.